Saltar al contingut Saltar a la navegació Informació de contacte

Drets Socials, Ciutadania i Igualtat
Facebook Twitter

L’ajuntament inicia una campanya a establiments comercials i farmàcies amb el telèfon per a víctimes de violència masclista

L'Ajuntament repartirà 100 cartells com aquest entre botigues i farmàcies
L'Ajuntament repartirà 100 cartells com aquest entre botigues i farmàcies
El consistori distribuirà 100 cartells a establiments comercials i farmàcies informant sobre el telèfon al que cal trucar en cas de maltractament, el 900 900 120

L'Ajuntament de Sitges se suma a la campanya de la Diputació de Barcelona dirigida a les víctimes de la violència masclista que tindrà els comerços i les farmàcies com a punt central.

L’Ajuntament distribuirà 100 cartells entre els establiments d’alimentació i farmàcies amb el text: “És l’hora de continuar contra la violència masclista. Que no ens aturi el confinament”.

L’objectiu és donar eines a les dones que poden estar convivint amb el seu maltractador durant el confinament i que puguin denunciar i demanar ajuda en el moment que surten de casa. Per aquest motiu, la campanya se centra en els establiments comercials i farmàcies, que juguen un paper clau. També és important que si es detecta que una dona necessita ajuda en aquest sentit, els mateixos establiments ofereixin un telèfon o bé puguin fer ells la trucada denunciant un possible cas de violència masclista.

Les dones que pateixin violència masclista, disposen de diversos recursos per demanar ajuda: 

  • El telèfon d’atenció i informació contra la violència masclista: 900 900 120. Aquest telèfon funciona les 24 hores del dia tots els dies de l’any. És gratuït i confidencial.
  • En cas d’emergència davant d’una agressió, cal trucar al 112.
  • A les comissaries de Mossos d’Esquadra hi ha un Grup d’Atenció a la Víctima (GAV) i es pot presentar una denúncia o bé anar directament als jutjats en violència de gènere.
  • Per a qualsevol consulta o assessorament, cal trucar al 93 811 31 80