Saltar al contingut Saltar a la navegació Informació de contacte

Drets Socials, Ciutadania i Igualtat
Facebook Twitter

L’Ajuntament intensifica la campanya contra les violències masclistes

Imatge d'un dels cartells de la campanya.
Imatge d'un dels cartells de la campanya.
En els dies previs al Dia Internacional per a l'Eliminació de la Violència contra les Dones la campanya se centra en mostrar, amb xifres, la magnitud d’aquesta problemàtica.

Durant el 2020, 8 dones han mort assassinades a Catalunya pel fet de ser dones. Al conjunt de l’Estat, la xifra oficial de violència exercida contra les dones dins l’àmbit íntim s’eleva fins a 38 (8 durant el confinament per la Covid-19). Una de cada dues dones majors de 16 anys del conjunt del territori de l’Estat ha patit, al llarg de la seva vida, algun tipus de violència masclista. A més, un 40 per cent de les dones ha estat víctima d’assetjaments sexuals. Aquestes són algunes de les dades que mostra la campanya impulsada per l’Ajuntament de Sitges amb motiu del Dia Internacional per a l'Eliminació de la Violència contra les Dones (25-N) i que tenen com a objectiu il·lustrar, amb xifres, l’abast i la magnitud de les violències masclistes.

Amb dades recollides per la Macroencuesta de Violencia contra la Mujer 2019 elaborada per la Delegació del Gobierno contra la Violencia de Género i d’altres institucions i administracions, l’Ajuntament ha elaborat diversos cartells i continguts per a xarxes socials per tal d’impactar i sensibilitzar la ciutadania contra les violències masclistes.

La campanya municipal va començar el passat 12 de novembre. En una primera etapa, els continguts es van centrar en posar de manifest la varietat de formes que prenen les violències masclistes i com aquestes són estructurals així com manifestar la situació de desigualtat i les relacions de poder dels homes sobre les dones que es donen a la societat. Alhora, la campanya apel·lava al compromís social per combatre les actituds i situacions masclistes que tenen lloc de forma quotidiana i que sovint passen desapercebudes.

Des d’avui i fins el 25 de novembre, la campanya entra en una segona etapa, en què, a través de les xifres, es vol mostrar l’abast de totes aquestes violències masclistes, evidenciar la seva component sistemàtica i estructural, i posar de manifest una de les conseqüències més dures i extremes: els assassinats per violència domèstica.

La campanya finalitzarà amb la presentació del cartell oficial del Dia Internacional per a l'Eliminació de la Violència contra les Dones a Sitges 2020, un cartell que serà el resultat de la unió de totes les expressions (frases, fotografies, dibuixos, poemes...) contra les violències masclistes que està fent arribar la ciutadania al correu electrònic 25Nsitges@gmail.com.

 

Servei d’Atenció Integral a les Dones municipal - SIAD

Sitges disposa actualment d’un Servei d’Informació i Atenció a les Dones (SIAD), un espai de relació que ofereix suport, orientació i assessorament des d’una perspectiva de gènere. El SIAD compta amb serveis d’informació i acollida, servei de suport psicològic i assessoria jurídica tant en dret civil com penal.

Per contactar amb el SIAD les persones interessades poden trucar al telèfon 93 811 31 80 o escriure al correu electrònic igualtat@sitges.cat 

 

ON puc acudir en cas de violència?

Les dones de Catalunya disposen de diversos serveis d'informació i atenció, que funcionen coordinadament arreu del territori. Les Oficines d'informació de l'Institut Català de les Dones i els Serveis d’informació i atenció a les dones (SIAD) informen sobre qualsevol matèria, com ara salut, treball, habitatge, serveis i recursos per a les dones, i, si s'escau deriven cap a les entitats i organismes que en són responsables.

Telèfon d’informació i emergències: 900 900 120 (telèfon gratuït i confidencial d’atenció a les dones en situació de violència. Funciona tots els dies de l’any durant les 24 hores del dia).

Telèfon general d’emergències: 112 (accés als Mossos d’Esquadra i altres serveis sanitaris i policials).

Arxius Adjunts