Saltar al contingut Saltar a la navegació Informació de contacte

Drets Socials, Ciutadania i Igualtat
Facebook Twitter

L’Ajuntament reformula el Punt Lila per adaptar-lo a les formes d’oci en el context de la nova normalitat

A partir d’aquesta nit i durant els caps de setmana d’estiu, dues parelles itinerants faran assessorament i donaran informació sobre violències masclistes al carrer, especialment entre els joves.

Els canvis en les formes d’oci derivades del context actual de nova normalitat han dut a l’Ajuntament a reformular el Punt Lila, l’espai d’assessorament i informació de violències masclistes, per tal d’adaptar-lo a les necessitats actuals.

Fins aquest estiu, la regidoria de Drets Socials, Ciutadania i Igualtat ubicava el Punt Lila durant els grans esdeveniments que suposen un gran volum de persones, com ara la Festa Major o les Barraques. L’entrada a la nova normalitat i l’anul·lació dels grans esdeveniments a l’aire lliure han generat canvis en els models d’oci, sobretot entre la gent jove, pel que la regidoria ha decidit reformular el Punt Lila per poder garantir les tasques d’informació, sensibilització i prevenció d’agressions sexuals, així com de detecció i primera atenció per a les víctimes d’agressions sexuals.

La regidora de Drets Socials, Ciutadania i Igualtat, Júlia Vigó, explica que “en el context actual, la tasca del Punt Lila no desapareix sinó que s’adequa. L’anul·lació dels grans esdeveniments no significa una desaparició de les violències, sinó una reubicació de les mateixes en altres ambients d’oci i festa més comuns i continus en el temps, que són els que trobem cada cap de setmana. Júlia Vigó remarca que “ara, igual que abans, continua sent essencial preveure estratègies de prevenció de violències masclistes i lgtbifòbiques, pel que aquest estiu hem optat per les parelles itinerants que es mouran pel carrer, entre aquests grups, cosa que, alhora, ens permetrà arribar a una quantitat més gran de persones”.

El nou Punt Lila itinerant estarà format per un equip de quatre professionals organitzades en dues parelles que cobriran les nits de divendres i dissabte d’estiu, de 12 de la nit a 4 de la matinada, realitzant les funcions de:

  • Sensibilització i prevenció de les violències masclistes i LGTBIfòbiques.
  • Detecció de possibles casos.
  • Atenció a dones i persones LGTBI que hagin estat agredides.
  • Difusió dels serveis i recursos d’atenció a les violències masclistes i LGTBIfòbiques al municipi.
  • Donar a conèixer la campanya: #SitgesRespecta. A través del material de difusió disponible 
(fulletons, polseres, etc.)