Saltar al contingut Saltar a la navegació Informació de contacte

Drets Socials, Ciutadania i Igualtat
Facebook Twitter

L’Ajuntament se suma al Dia Mundial de Conscienciació sobre l’Autisme

Il·lumina la teva terrassa, balcó o finestra demà, 2 d'abril, a les 21 hores, com a mostra de solidaritat amb les persones amb TEA
Il·lumina la teva terrassa, balcó o finestra demà, 2 d'abril, a les 21 hores, com a mostra de solidaritat amb les persones amb TEA
L’associació Autisme amb Futur impulsa la campanya #totanirabeAMF i anima a la ciutadania a sumar-se, des de casa, a l’acció que prepara per aquest dijous, 2 d’abril, a les 21 h.

L’Ajuntament de Sitges se suma a la commemoració, el proper dijous, 2 d’abril, del Dia Mundial de Conscienciació sobre l’Autisme i fa una crida a participar en la campanya #totanirabeAMB impulsada per l’associació Autisme amb Futur. La iniciativa vol donar visibilitat, en la situació actual de confinament, a les persones amb TEA (Transtorn de l’Espectre Autista), i “llançar un missatge d'esperança, on la societat entengui les seves necessitats actuals”, tal com defineix l’associació.

L’associació Autisme amb Futur anima la ciutadania a sumar-se, el proper dijous 2 d’abril a les 21 hores, sortint als balcons, terrasses o finestres i encenent la llanterna del mòbil o qualsevol altre focus com a mostra de solidaritat amb les persones amb TEA i les seves famílies, així com totes les persones que, aquests dies, estan atenent el col·lectiu. L’associació ha impulsat també la campanya #totanirabeAMF perquè, qui vulgui, pugui pintar un dibuix o pintar el que l’associació proposa, i penjar-lo als balcons o finestres de les cases. L’associació Autisme amb futur s’adhereix d’aquesta manera a la campanya d’Autisme Espanya en coordinació amb Autisme Europa sota el lema ‘Puc aprendre. Puc treballar’. Es tracta d’una campanya de conscienciació que posa el focus en dues àrees fonamentals per a la inclusió i millora de la qualitat de vida del col·lectiu TEA: l'educació i l'ocupació.

A més de l’associació Autisme amb Futur, a Sitges són diverses les entitats que treballen en l’àmbit del TEA com l’associació Més que Surf.

Actualment, en el context del confinament derivat de la declaració d’estat d’alarma, les persones amb diagnòstic de TEA i conductes disruptives poden fer certs desplaçaments quan sigui necessaris. Aquestes persones hauran d'anar sempre acompanyades, mantenir la distància i les mesures de seguretat, i portar a sobre el certificat de discapacitat i/o la prescripció del professional.

Arxius Adjunts