Saltar al contingut Saltar a la navegació Informació de contacte

Drets Socials, Ciutadania i Igualtat
Facebook Twitter

La igualtat entre homes i dones a debat en el Women’s Worlds 2008

La Universitat Complutense de Madrid ha estat la seu d'una trobada sota el lema “La igualdad no es una utopía. Nuevas fronteras. Avances y desafíos”.

En aquesta 10a edició, el congrés ha apostat per la igualtat entre dones i homes, entenent-la com a beneficiosa pel conjunt de la humanitat, en una trobada en la que han participat personalitats del món acadèmic i expertes nacionals i internacionals i moviments de dones procedents de Nord Amèrica, Amèrica Central i del Sud, Àfrica, Asia i Europa, per tal de reflexionar sobre temes com les causes i conseqüències de la violència de gènere, la situació econòmica i laboral de les dones al món, o l'explotació i el tràfic sexual de dones.

També s'han abordat qüestions a l'entorn de la vigència del masclisme, l'entrada de l'anomenat “post-masclisme”, com una manifestació subtil del masclisme actual o la necessitat de superar la masculinitat tradicional implicant els homes en la lluita per la igualtat de gènere i promocionant nous models masculins, més lliures i igualitaris.

El congrés, que ha tingut lapresència del Delegat del Govern per a la violència de gènere, Miguel Lorente, així com altres representants ministerials, ha volgut compartir experiències per avançar cap a una societat més igualitària, en pro de la qualitat de vida de les dones i dels homes i la igualtat com a benefici per a tota la humanitat.

L'Ajuntament de Sitges, a través de la Regidoria per a la Igualtat de Gènere, ha estat soci patrocinador de la 10ª edició del Congrés Mundial de les Dones Women's Worlds 2008: Mundos de mujeres, que es va celebrar els dies 3 a 9 de juliol.