Saltar al contingut Saltar a la navegació Informació de contacte

Drets Socials, Ciutadania i Igualtat
Facebook Twitter

Una parella d’informadors apropa els venedors ambulants irregulars a l’Ajuntament

L’objectiu és donar a conèixer els serveis municipals i oferir un servei d’atenció directe al col·lectiu en la cerca d’alternatives sociolaborals. El servei funcionarà tres dies a la setmana fins a mitjans d’octubre.

Dues persones, com a interlocutors municipals, han iniciat la tasca informativa que ha de servir per donar a conèixer els serveis municipals a les persones que es dediquen a la venda ambulant irregular. Tres dies a la setmana, i fins a meitats del mes d’octubre, coincidint amb el final del Sitges – Festival Internacional de Cinema Fantàstic de Catalunya, la parella es convertirà en un contacte directe entre les persones ateses i el Servei d’Atenció a Persones Nouvingudes de la regidoria de Drets Socials. La seva responsable, Júlia Vigo, ha destacat “la necessitat d’oferir un servei adaptat a les persones que troben al carrer el seu àmbit, de la mateixa forma que es fa amb altres col·lectius amb necessitats específiques com les persones sense llar”.

Els informadors es convertiran en el pont que els connectarà amb l’administració pública. Entre les funcions de la parella, donar a conèixer els diferents serveis municipals, difondre la importància de disposar d’una situació administrativa regular, i dirigir els beneficiaris a Serveis Socials o a l’Oficina d’Atenció Ciutadana (OAC), segons la seva situació i necessitats. L’objectiu és vehicular un circuit que els permeti iniciar els tràmits per a la seva regularització, al mateix temps que es coneix en profunditat la situació del col·lectiu per establir vies d’inclusió sociolaboral amb programes d’ocupació per a col·lectius vulnerables.

Júlia Vigó ha incidit en què es tracta “d’un àmbit d’intervenció, no únic ni excloent, que ens permet treballar aquesta realitat des de la vessant social”. L’Ajuntament treballa el fenomen del Top Manta en una doble direcció. A banda de les iniciatives socials, continua l’actuació policial per evitar la sobreocupació de l’espai públic, evitar les aglomeracions, minimitzar la presència de venedors ambulants irregulars i per garantir el compliment de les mesures sanitàries requerides en l’actual situació de pandèmia.