Saltar al contingut Saltar a la navegació Informació de contacte

Drets Socials, Ciutadania i Igualtat
Facebook Twitter

Recursos

Recursos sobre benestar, salut mental i consum i per a persones amb discapacitat, dones víctima de violència masclista, persones migrades i altres col·lectius vulnerables

Durant el període d’emergència sanitària que estem vivint fa setmanes, des de la Regidoria de Drets socials, ciutadania i igualtat seguim atenent a totes aquelles persones que ho necessiten.

Si tens cap dubte et pots contactar a través de:

Serveis Socials

93 894 94 94 / serveisssocials@sitges.cat

 

Drets Civils

938113180
Atenció a la Dona – igualtat@sitges.cat
Atenció a les persones amb diversitat funcional i el seu entorn inclusio@sitges.cat
Atenció a les persones migrades migracio@sitges.cat
Atenció al col·lectiu LGTBI lgtbi@sitges.cat

 

Subministraments

El Govern de l’estat ha fet extensible l’ajuda als consumidors per fer front al consum elèctric, fins ara adreçat a col·lectius amb situació de vulnerabilitat, a treballadors i autònoms afectats pel coronavirus. La pròrroga de la subvenció es farà de forma automàtica fins el setembre.

El Ministeri de Transició Ecològica i Repte Demogràfic disposa d’ aquest web amb informacions sobre subministraments:

> Més informació

Abonament Social

L'Abonament Social és un descompte aplicat a determinats col·lectius considerats consumidors vulnerables. Aquest descompte varia segons la situació de cada abonat. El descompte pot ser entre un 25% fins a un 40% sobre la factura total. Aquest porcentatge, depenent de les situacions de risc d'exclusió pot ser més gran.
Amb motiu del Covid-19, el Govern de l'Estat, realitzarà una pròrroga de la subvenció com a mesura dins del Pla d'Actuació.

- Cal ser titular del subministre elèctric contractat a la resdiència habitual.
- Tenir contractat el PVPC, és a dir, el Preu Voluntari per al Petit Consumidor.
- Ser considerat consumidor vulnerable o vulnerable sever (família nombrosa o monoparental, pensionista, víctima de terrorisme o de violència de gènere, tenir un membre de la unitat familiar amb discapacitat igual o superior al 33%...).
- No superar el consum màxim de 345 kWh mensual i el de 4.140 kWh anual.

Per a més informació sobre aquestes i altres ajudes

> Abonament social elèctric 

Abonament Social telefònic 

>  Abonament Social de l'aigua 

 

Persones amb discapacitat

Les persones amb discapacitat intel·lectual, que pateixen algun trastorn d'espectre autista (TEA) o amb conductes agressives que necessiten sortir per evitar alteracions de conducta poden sortir al carrer acompanyades d'una persona responsable, sempre duent a sobre el certificat de discapacitat que ho especifica o un informe mèdic així com respectant totes les normes de seguretat i higiene (especialment la distància social).

> Més informació

Tarja d'aparcament individual o col·lectiu per a persones amb mobilitat reduïda. Es prorroga la vigència de les targetes d'aparcament per a persones amb discapacitat i la de les targetes d'aparcament de transport col·lectiu que hagin caducat en el període comprès entre l’1 de març de 2020 i la data de finalització de l’estat d’alarma, fins a 1 any després de la finalització d’aquest estat i les seves successives pròrrogues.

Tot i la pròrroga de la vigència de les targetes d’aparcament, les persones titulars tenen l'obligació de sol·licitar-ne la renovació a l'Ajuntament corresponent quan hagi finalitzat l'estat d'alarma esmentat.
 

> Més informació (Decret)

Dubtes sobre discapacitat, salut mental, recursos..., truqueu de 8 a a 15 a Drets Civils (93 811 31 80) o envieu un correu a inclusio@sitges.cat.


Salut Mental

Com pot afectar el confinament a la nostra salut mental? Consulta la Guia de la Federació de Salut Mental de Catalunya.

> Més informació

 

Espai Situa’t ens escolta – Tenim un Espai Situ'’t al Garraf:

> Més informació

 

Altres suports en moments de coronavirus:

> Més informació


Violència Masclista 

Pots parlar amb el Servei d'Atenció a la Dona de Sitges trucant al 93 811 31 80 o escrivint a igualtat@sitges.cat Intentarem contactar el més aviat possible. 

També pots consultar la Guia per a dones en situació de violència masclista afectades per a la crisi de la Covid-19.

Si pateixes violència masclista o coneixes algú que l’estigui patint pots utilitzar el telèfon de l’Institut Català de les Dones 900 900 120 contra la violència masclista així com també una línia de whatsapp per garantir l'atenció a les dones en situació de violència masclista durant el confinament a través del número 671778540 que amplia i facilita la comunicació escrita i immediata amb les professionals d'aquest servei. Si cal, també podeu contactar per correu electrònic al 900900120@gencat.cat.

 

Col·lectiu LGTBI

Pots parlar amb el SAI de Sitges trucant al 93 811 31 80 o escrivint a lgtbi@sitges.cat intentarem contactar el més aviat possible. 

També pots contactar amb la xarxa d'Atenció Integral de la Generalitat de Catalunya de manera telemàtica a https://treballiaferssocials.gencat.cat/ca/ambits_tematics/lgbti/, pots trobar acompanyament piscològic si pateixes angoixa a causa del confinament i et recordem que per emergències, sempre hi ha el 112. o el correu mossos.delictes.odi@gencat.cat 


 


Persones migrades

Si necessites parlar amb el Servei de Drets Civils sobre algun dubte en temes de migració pots fer-ho mitjançant el telèfon 938113180 o bé al correu electrònic migracio@sitges.cat

Les visites amb l'assessorament jurídic en temes d'estrangeria es continuen fent telefònicament. Cal demanar cita prèvia a l’OAC com sempre, per telèfon al 010/ 938114804 i deixar un telèfon per tal que la persona que realitza el servei pugui contactar.

La Secretaria d'Igualtat, Migracions i Ciutadania informa obre la casuística actual dels tràmits d'alta, instrucció, resolució i notificació dels informes d'estrangeria en garantia del principi de seguretat jurídica i en salvaguarda dels drets i interessos de les persones interessades. S'està treballant per implementar la tramitació electrònica en tot el procediment a fi i efecte que el servei pugui recuperar la seva operativitat en tots els casos indicats.

> Més informació