Saltar al contingut Saltar a la navegació Informació de contacte

Drets Civils es trasllada al nou local del carrer Samuel Barrachina, 3

El servei municipal deixa enrere les oficines de l’Escorxador i, a partir del pròxim dilluns, estrena nou local per fer més accessibles a la ciutadania serveis específics que garanteixin els drets bàsics i col·lectius de les persones.

El servei de Drets Civils es trasllada definitivament al nou local ubicat al carrer Samuel Barrachina, 3, a partir del pròxim dilluns. Tant el nou local com la nova imatge, presentada a meitats de gener amb l’eslògan #lasangensfaiguals, tenen l’objectiu de donar visibilitat i fer més accessibles a la ciutadania serveis específics que garanteixin els drets bàsics i col·lectius de les persones. La resta de serveis de la Regidora de Drets Socials, Ciutadania i Igualtat es mantenen a les dependències de L’Escorxador.

El nou emplaçament de Drets Civils, a l’entorn del Centre de Dia, al barri del Poble Sec, apropa a la ciutadania i dota d’una major importància pública els serveis d’assessorament a les dones (SIAD);  d’acompanyament a les persones LGTBI (SAI); d’Inclusió Social; d’atenció a persones amb diversitat funcional i intel·lectual i les seves famílies, o d’acollida i suport en el procés d’arrelament al municipi a persones migrades. Drets Civils treballa també entorn la dinamització de la solidaritat internacional, la promoció de la pau i de l’Agenda 2030, vinculada al compliment dels Objectius de Desenvolupament Sostenible i dels Drets Humans, des d’una òptica mediambientalista i reivindicativa.

Per accedir als serveis cal sol·licitar cita prèvia al telèfon 93 811 31 80 o al correu electrònic dels diferents departaments. Pots seguir a @DretsCivilsStgs a les xarxes socials.

 

Serveis de Drets Civils

LGTBIQ+ / Servei d'atenció integral al col·lectiu LGTBI (SAI)

Servei d’informació, suport, orientació i assessorament. Ofereix atenció en l’aspecte emocional per motivar la pressa de decisions de forma lliure i madura, per a que les persones del col·lectiu visquin la seva orientació sexual d’una manera satisfactòria. Destinat a persones LGTBIQ+, familiars, amics o professionals, que vulguin o necessitin assessorament i acompanyament.

Cita prèvia: sai@sitges.cat

 

Dones / Servei d'informació i atenció a les dones (SIAD)

Espai de relació que ofereix suport, orientació i assessorament des d’una perspectiva de gènere. Treballa en col·laboració amb diferents serveis de la vila per promoure la igualtat. Impulsa la participació de les dones a la vida pública del municipi i contribueix que totes les dones puguin millorar en autonomia i condicions de vida. Destinat a dones residents al municipi amb dubtes, inquietuds, problemàtiques o que és trobin en una situació de violència de gènere.

Cita prèvia: igualtat@sitges.cat

 

Nouvingudes / Servei d’acollida a persones nouvingudes

Informa, orienta i assessora sobre els serveis, recursos i entitats de la nostra vila, així com dels seus drets i deures. S’ofereix formació sobre la realitat social, normativa i cultural del país i del municipi i, si s’escau, es deriva a les persones usuàries a serveis i entitats especialitzades. Destinat a persones migrades d’altres països o retornades, que necessitin informació i assessorament legal sobre temes d’estrangeria.

Cita prèvia: migracio@sitges.cat

 

Inclusió / Servei d’atenció i suport per a la inclusió de persones amb discapacitat i/o amb trastorns de salut mental

Assessora, informa i orienta a aquest col·lectiu i els seus familiars sobre inserció laboral, oci i lleure inclusius. Ofereix atenció personalitzada d’acollida i seguiment per exposar les seves inquietuds, dubtes, necessitats o dificultats d’inclusió. Destinat a persones amb discapacitat, trastorns de salut mental i les seves famílies, residents al municipi.

Cita prèvia: inclusio@sitges.cat

 

Solidaritat / Servei de cooperació, pau i solidaritat

Servei per reivindicar i donar visibilitat a les desigualtats entre Nord i Sud global. L’objectiu és la sensibilització, el suport, la difusió i la coordinació d’activitats realitzades a Sitges per entitats del municipi que treballen en projectes de cooperació i solidaritat, tant a nivell local com internacional.

Cita prèvia: cooperacio@sitges.cat