Saltar al contingut Saltar a la navegació Informació de contacte

Drets Civils inaugura avui el nou local del carrer Samuel Barrachina, 3

El servei municipal inicia avui el treball al nou espai, on s’oferiran servies d’atenció i assessorament a les dones, d’acompanyament a les persones LGTBI, d’Inclusió Social, d’atenció a persones amb diversitat funcional i intel·lectual i les seves famílies, d’acollida i suport en el procés d’arrelament, i de dinamització de la solidaritat internacional.

El servei de Drets Civils obre avui portes al nou local ubicat al carrer Samuel Barrachina, 3. El trasllat es materialitza després de dies de condicionament de l’espai amb tots els materials necessaris per oferir els diferents serveis amb totes les garanties i per adequar l’espai a la nova imatge de Drets Civils, presentada a meitats de gener amb l’eslògan #lasangensfaiguals. Amb les noves dependències la regidoria de Drets Socials, Ciutadania i Igualtat pretén donar més visibilitat i fer més accessibles a la ciutadania serveis específics que garanteixin els drets bàsics i col·lectius de les persones. La resta de serveis de la Regidoria es mantenen a les dependències de L’Escorxador.

El nou emplaçament de Drets Civils, a l’entorn del Centre de Dia, al barri del Poble Sec, apropa a la ciutadania i dota d’una major importància pública els serveis d’assessorament a les dones (SIAD);  d’acompanyament a les persones LGTBI (SAI); d’Inclusió Social; d’atenció a persones amb diversitat funcional i intel·lectual i les seves famílies, o d’acollida i suport en el procés d’arrelament al municipi a persones migrades. Drets Civils treballa també entorn la dinamització de la solidaritat internacional, la promoció de la pau i de l’Agenda 2030, vinculada al compliment dels Objectius de Desenvolupament Sostenible i dels Drets Humans, des d’una òptica mediambientalista i reivindicativa.

Per accedir als serveis cal sol·licitar cita prèvia al telèfon 93 811 31 80 o al correu electrònic dels diferents departaments. Pots seguir a @DretsCivilsStgs a les xarxes socials.

 

Serveis de Drets Civils

LGTBIQ+ / Servei d'atenció integral al col·lectiu LGTBI (SAI)

Servei d’informació, suport, orientació i assessorament. Ofereix atenció en l’aspecte emocional per motivar la pressa de decisions de forma lliure i madura, per a que les persones del col·lectiu visquin la seva orientació sexual d’una manera satisfactòria. Destinat a persones LGTBIQ+, familiars, amics o professionals, que vulguin o necessitin assessorament i acompanyament.

Cita prèvia: sai@sitges.cat

 

Dones / Servei d'informació i atenció a les dones (SIAD)

Espai de relació que ofereix suport, orientació i assessorament des d’una perspectiva de gènere. Treballa en col·laboració amb diferents serveis de la vila per promoure la igualtat. Impulsa la participació de les dones a la vida pública del municipi i contribueix que totes les dones puguin millorar en autonomia i condicions de vida. Destinat a dones residents al municipi amb dubtes, inquietuds, problemàtiques o que és trobin en una situació de violència de gènere.

Cita prèvia: igualtat@sitges.cat

Nouvingudes / Servei d’acollida a persones nouvingudes

Informa, orienta i assessora sobre els serveis, recursos i entitats de la nostra vila, així com dels seus drets i deures. S’ofereix formació sobre la realitat social, normativa i cultural del país i del municipi i, si s’escau, es deriva a les persones usuàries a serveis i entitats especialitzades. Destinat a persones migrades d’altres països o retornades, que necessitin informació i assessorament legal sobre temes d’estrangeria.

Cita prèvia: migracio@sitges.cat

Inclusió / Servei d’atenció i suport per a la inclusió de persones amb discapacitat i/o amb trastorns de salut mental

Assessora, informa i orienta a aquest col·lectiu i els seus familiars sobre inserció laboral, oci i lleure inclusius. Ofereix atenció personalitzada d’acollida i seguiment per exposar les seves inquietuds, dubtes, necessitats o dificultats d’inclusió. Destinat a persones amb discapacitat, trastorns de salut mental i les seves famílies, residents al municipi.

Cita prèvia: inclusio@sitges.cat

 

Solidaritat / Servei de cooperació, pau i solidaritat

Servei per reivindicar i donar visibilitat a les desigualtats entre Nord i Sud global. L’objectiu és la sensibilització, el suport, la difusió i la coordinació d’activitats realitzades a Sitges per entitats del municipi que treballen en projectes de cooperació i solidaritat, tant a nivell local com internacional.

Cita prèvia: cooperacio@sitges.cat