Saltar al contingut Saltar a la navegació Informació de contacte

Els Horts del Avis tenen adjudicataris nous

Vuit adjudicataris nous treballen a partir d'avui el seu petit hort
Vuit adjudicataris nous treballen a partir d'avui el seu petit hort
La Regidoria de Drets Socials, Ciutadania i Igualtat lliura les claus a les vuit persones que, a partir d’ara i durant quatre anys, gaudiran d’una parcel·la de conreu a Sitges.

L’Ajuntament de Sitges ha lliurat aquest matí les claus a les persones adjudicatàries que a partir d’avui conrearan una parcel·la a l’Hort dels Avis. Durant quatre anys podran fer ús d’un petit hort a Sitges. A l’acte de lliurament de claus ha assistit la regidora de Drets Socials, Júlia Vigó, i una representació de les 33 persones adjudicatàries actuals, que han pogut donar la benvinguda als vuit adjudicataris nous.

La regidora de Drets Socials, Júlia Vigó explica que “és un projecte amb molta demanda, que això prova els seus efectes positius entre les persones que hi participen i el consoliden com un projecte d'envelliment actiu i saludable, i de socialització”.

Els Horts dels Avis potencien els cultius d’autoconsum entre la gent gran i aporten beneficis socials i de salut. Cada parcel·la té 30 metres quadrats d’espai de conreu de terra per a aliments plantats i disposen d’una caseta per guardar les eines. Actualment, l’Ajuntament està fent els tràmits per renovar les casetes que es troben en mal estat o bé per incorporar-ne de noves on no n’hi ha.

Per accedir a un dels horts, les persones interessades han de presentar una sol·licitud mitjançant instància a l’Oficina d’Atenció Ciutadana (OAC), adreçada al departament de Serveis Socials, a més de complir una sèrie de requisits com tenir residència i empadronament a Sitges, ser major de 60 anys, jubilat o pensionista i no disposar de cap altre terreny de conreu.