Saltar al contingut Saltar a la navegació Informació de contacte

L’Ajuntament pregunta a la ciutadania sobre igualtat de gènere

En el marc de l’elaboració del II Pla d'Igualtat de gènere, la regidoria de Drets Socials, Ciutadania i Igualtat ha obert una enquesta online amb l’objectiu de conèixer la realitat del municipi envers la igualtat entre les dones i els homes.

L’Ajuntament de Sitges ha elaborat una enquesta online per conèixer l’opinió de sitgetanes i sitgetans pel que fa a la igualtat entre dones i homes al municipi. A l’enquesta, l’Ajuntament pregunta sobre l’assoliment de la igualtat de gènere a Sitges, sobre la tasca de la regidoria i del servei d’Igualtat i també sobre quines són les necessitats de les dones al municipi, entre altres.

La regidoria de Drets Socials, Ciutadania i Igualtat treballa des de fa mesos en l’elaboració del II Pla d’Igualtat, una eina de treball estratègica que ha de servir de base per emprendre accions adreçades a la igualtat de gènere en els propers anys. Actualment la tasca està centrada en la realització de la diagnosi, un treball en el que s’emmarca l’enquesta ciutadana i que ha de permetre elaborar una radiografia de la situació actual vers la igualtat de gènere.

Segons la regidora de Drets Socials, Ciutadania i Igualtat, Júlia Vigó, “treballar de forma activa per aconseguir superar les desigualtats estructurals que ens diferencien entre dones i homes ha de ser una prioritat a les administracions. Els ajuntaments hem de ser un agent del canvi i la transformació social i aquest treball s’ha d’abordar des de tots els àmbits municipals: esports, comunicació, ensenyament, joventut, cultura...”. Per a Júlia Vigó, “la realització d’aquest Pla és important perquè ens permetrà analitzar quina és la situació a Sitges, quines són les nostres fortaleses i les nostres mancances i dissenyar, després, les polítiques públiques adients que tinguin un efecte real en la vida de les dones i que donin resposta a les seves necessitats”.

A més de l’enquesta, l’Ajuntament ha creat una Comissió d’Igualtat de Gènere, de la que en formen part representants de tots els departaments, i ha analitzat les polítiques públiques actuals i els plans de cada àrea municipal pel que fa a la igualtat, a més de les dades disponibles sobre indicadors de gènere. A causa del confinament, s’han hagut de suspendre, de moment, les entrevistes grupals amb entitats i associacions.

L’enquesta finalitzarà el proper 29 de maig. A partir de llavors, s’analitzaran les dades recollides i es passarà a la darrera fase, el disseny del Pla estratègic, que es preveu que estigui acabat abans de finals d’any, i que permetrà concretar les polítiques públiques que caldrà implementar en els propers anys per a poder avançar en la igualtat entre homes i dones.

> Les persones interessades en participar a l’enquesta poden fer-ho a través d’aquest enllaç.

 

Objectius generals del Pla d’Igualtat

  • Situar la igualtat entre dones i homes com a dret fonamental de totes les persones i com a valor central de l’acció municipal i de totes les polítiques locals.
  • Disminuir l’impacte de la violència masclista i avançar en la seva eradicació.
  • Promoure les condicions per a que totes les persones gaudeixin d’una vida digna, respectant els principis d’universalitat i singularitat, és a dir, tenint en compte la diversitat de situacions i el cicle de vida de les persones.
  • Avançar ens els valors de la coeducació per construir una cultura igualitària en tots els àmbits.
  • Promoure una redistribució equitativa dels treballs i dels temps entre dones i homes, tant en l’àmbit públic com privat.
  • Treballar per una democràcia equitativa i participativa, promovent la governança i la participació de les dones en tots els nivells i àmbits de la vida pública.