Saltar al contingut Saltar a la navegació Informació de contacte

L’Ajuntament se suma al Dia Mundial de Conscienciació sobre l’Autisme

Entitats i Ajuntament col·laboren per donar serveis i recursos a aquestes persones i el seu entorn més proper

L’Ajuntament de Sitges se suma a la commemoració, aquest divendres, del Dia Mundial de Conscienciació sobre l’Autisme. La regidora de Drets Socials, Júlia Vigó, explica que “més enllà d'oferir recursos i acompanyar les persones amb TEA per fomentar la seva autonomia i el seu desenvolupament vital, sovint també cal acompanyar el seu entorn més proper i el conjunt de la societat per a què conegui, aprengui i comprengui que el TEA té moltes cares i és necessari visibilitzar-les, així com generar oportunitats per augmentar la qualitat de vida de les persones amb aquest trastorn".

A Sitges, hi ha diverses associacions que treballen per atendre les necessitats de les persones amb autisme, entre les quals, l’associació Autisme amb Futur o Més que surf. En aquest cas, l’entitat treballa amb infants i joves amb TEA a través d'esports aquàtics.

Des de l’Ajuntament s’ofereixen tallers per persones amb diversitat funcional com L’Espai de Trobada, el teatre inclusiu o Diversex.

L’Ajuntament de Sitges i l’entitat Autisme amb Futur van posar en funcionament el 2020 un servei d'atenció i acompanyament per a famílies amb infants amb TEA. Per demanar informació es poden posar en contacte amb el servei de Drets Civils (938113180 o inclusio@sitges.cat)

 

Puc aprendre. Puc treballar.

Amb el lema Puc aprendre. Puc treballar l’associació Autisme Espanya convida a sumar-se a aquesta campanya, per visibilitzar les barreres i alhora les oportunitats de les persones amb autisme. La campanya posa el focus en dues àrees fonamentals per a la inclusió i millora de la qualitat de vida del col·lectiu TEA: l'educació i l'ocupació.

Les persones que es vulguin adherir a la campanya han de fer tres accions:

  1. Agafar amb la mà una eina o estri, relacionats amb alguna de les seves habilitats o capacitats.
  2. Fer-se una foto vídeo o GIF amb aquesta eina.
  3. Compartir la imatge a les xarxes socials amb les etiquetes #DiaMundialAutisme #PuedoAprenderPuedoTrabajar

Es calcula que 7 milions de persones pateixen el trastorn de l'espectre de l'autisme (TEA) a Europa i a Espanya, més de 450.000, segons l’organització del Dia Mundial de l’Autisme.