Saltar al contingut Saltar a la navegació Informació de contacte

Les cases dels mestres seran 8 habitatges d’inclusió social a partir de l’estiu

L’Ajuntament executa les obres, que tenen un import de 574.627 € i es preveu que s’acabin al juny.

Sitges disposarà de vuit habitatges al carrer de Sant Honorat, les conegudes com a “cases dels mestres”, com a pisos d’inclusió social per a persones vulnerables. Les obres que està portant a terme l’Ajuntament amb un cost de 574.627€ es preveu que s’acabin al mes de juny, de manera que a l’estiu ja podrien donar aquest servei.

Aquest grup de 8 cases formen part d’un conjunt de 12 pisos, als que la Generalitat ha canviat l’ús i sobre els quals l’Ajuntament hi treballa per destinar-los a persones vulnerables. Amb tot, les obres afecten la façana i les zones comunes dels 12 habitatges. En 8 dels pisos s’hi està fent una recuperació integral, amb nous tancaments, reforma de l’interior i transformació de les instal·lacions elèctriques per tal que siguin cases amb certificació energètica de baix consum. El regidor d’Urbanisme i Obres, Eduard Terrado, explica que “els treballs que estem fent han de reformar aquestes cases per bastir-les d’uns estàndards actuals d’habitabilitat i d’eficiència energètica, la qual cosa ha de permetre que les persones que hi visquin tinguin un espai confortable amb la mínima despesa energètica per a ells”.

La regidoria de Drets socials, Ciutadania i Igualtat serà l’encarregada de gestionar aquests espais, un cop es completi l’obra. La regidora d’aquest àmbit, Júlia Vigó, destaca que “l’Ajuntament està fent una gran feina per poder-se dotar d’una borsa d’habitatge disponible per a persones vulnerables”. La Diputació de Barcelona col·labora amb aquesta obra a través d’una subvenció de 40.000 €.