Saltar al contingut Saltar a la navegació Informació de contacte

Sitges commemora el Dia Internacional contra la LGTBI-fòbia per seguir reivindicant la defensa dels drets i la llibertat del col·lectiu

L’Ajuntament de Sitges celebra l’acte institucional avui dimecres una ofrena floral al monument i amb la lectura del manifest que ha incidit en què “totes les persones tenen el dret a ser i a viure lliures de discriminacions i violències”

Representants de l’Ajuntament de Sitges han commemorat aquest dimecres, 17 de maig, el Dia Internacional contra la LGTBI-fòbia en un acte institucional al monument contra l’homofòbia, situat al Passeig Marítim a l’altura de la Platja de l’Estanyol. El consistori ha reivindicat que es pugui viure la diversitat sexual, afectiva i de gènere en plena llibertat sense situacions de discriminació i violència.

Durant l’acte ha tingut lloc l’ofrena floral i la lectura del manifest que ha reiterat el compromís de continuar lluitant per la defensa dels drets de les persones del col·lectiu LGBTI+ i seguir construint un poble lliure de LGBTI-fòbia.  El Manifest s’ha iniciat remarcant que “Els drets LGBTI+ són drets humans. Aquest lema ha inspirat generacions d’activistes d’arreu del món per reclamar allò que pot semblar una obvietat: que totes les persones tenen el dret a ser i a viure lliures de discriminacions i violències. Malauradament, en molts països del món l’orientació sexual, la identitat i l’expressió de gènere de les persones està criminalitzada i castigada amb penes de presó, tortures o, fins i tot, amb la mort, i en altres indrets és perseguida socialment”.

La programació d’aquesta jornada reivindicativa continuarà a la tarda amb un acte commemoratiu coorganitzat per l’entitat Colors Sitges Link. Des de l'Ajuntament s’iniciarà a les 17.30 h una marxa cap al monument contra l’Homofòbia amb totes aquelles persones que vulguin acompanyar la comitiva. A les 18.15 h, es deixarà una hora de micròfon obert per a entitats i persones a títol individual que s’hagin inscrit per participar i expressar lliurament els motius pels quals encara avui dia cal reivindicar aquest dia. També es podran fer ofrenes florals al monument i hi haurà una penjada de papers amb missatges reivindicatius. A les 19.30 h es farà una lectura del manifest en tres idiomes, català, castellà i anglès, i parlaments dels i les representants del col·lectiu LGTBIQ+ de Sitges.

Les activitats al voltant del Dia Internacional contra la LGTBIfòbia seguiran al llarg de les properes setmanes. Entre les propostes hi ha un taller d’autoseguretat, una exposició a la biblioteca Josep Roig i Raventós, o la presentació del llibre En Verano Duele Más de Manuel Gerardo Sanchez.

El Dia Internacional contra la LGTBIfòbia es commemora cada 17 de maig per recordar que aquest mateix dia de l'any 1990 l'Organització Mundial de la Salut (OMS) va eliminar l'homosexualitat de la llista de malalties mentals.

 

Més activitats per commemorar el Dia Internacional contra la LGTBIfòbia

 

  • Del 15 al 26 de maig

Exposició bibliogràfica a la finestra de la Biblioteca

Exposició bibliogràfica per commemorar el Dia Internacional contra la Homofòbia, la Transfòbia i la Bifòbia. Adreçada a infants, joves i adults.

Organitza: Biblioteca Josep Roig i Raventós.

 

 

  • 19 de maig

Taller d’autoseguretat

19 h

Societat Recreativa El Retiro.

Activitat gratuïta.

Sessió de protecció per a la comunitat LGTBI+. A càrrec de Robert Monzonis, director de seguretat. Com preveure i actuar en situacions de risc que poden passar en el dia a dia.

Organitza: Colors Sitges Link en col·laboració amb Societat Recreativa El Retiro

Adreçat especialment al col·lectiu LGTBI+

 

  • 20 de maig

Cafè Literari. Presentació del llibre En Verano Duele Más de Manuel Gerardo Sanchez

19 h

Societat Recreativa El Retiro.

Una història real ficcionada que tracta sobre el maltractament i l’abús en la infància i adolescència, així com les violències LGTBIfòbiques. Una història de resiliència i superació. Editorial Eagles, 2023.

Organitza: Colors Sitges Link en col·laboració amb Aquelarre i Societat Recreativa El Retiro

Adreçat a públic adult. Cal inscripció prèvia (gratuïta) a la web de Colors Sitges Link https://colorssitgeslink.org/

 

 

  • 8 de juny

Aturem l’Odi i la LGTBIfòbia

Lectura d’un manifest en contra de la LGTBIfòbia

11.00 h

Fundació Ave Maria

Adreçat a residents i personal de la Fundació Ave Maria així com la ciutadania que vulgui acompanyar-los.