Saltar al contingut Saltar a la navegació Informació de contacte

Sitges s’adhereix a la commemoració del Dia Internacional contra la LGTBI-fòbia

Durant l’acte central s’ha llegit el Manifest que enguany ha portat per lema ‘Els nostres cossos, les nostres vides, els nostres drets’ i s’ha realitzat la tradicional ofrena floral davant el monument contra l’homofòbia.

Un any més, Sitges s’ha adherit a la commemoració del Dia Internacional contra la LGTBI-fòbia per reivindicar la diversitat sexual i de gènere. L’alcaldessa de Sitges, Aurora Carbonell; la regidora de Drets Socials, Júlia Vigó; juntament amb regidores i regidors de l’Ajuntament de Sitges, han assistit aquest dimarts, 17 de maig, a l’acte commemoratiu del Dia Internacional contra la LGTBI-fòbia, liderat per l’associació LGTBIQ+ Colors Sitges Link.

L’Alcaldessa de Sitges, Aurora Carbonell, ha estat l’encarregada de cloure l’acte i ho ha fet agraint a “totes les persones que any rere any venim aquí, al Triangle, perquè cal continuar lluitant i reivindicant els drets i llibertats” i ha remarcat la importància d’aprendre de les errades del passat. L’Alcaldessa ha recordat unes paraules del 14 d’octubre del 2006 escrites pel periodista sitgetà, Vicenç Morando a L’Eco de Sitges, quan es va canviar d’ubicació el Triangle: “Qualsevol comunitat humana ha de ser capaç de revisar la seva història per crua que sigui, sense fer-se més mal del necessari. Només cal proposar-ho des de la sensibilitat i des del sentit comú”.

La regidora de Drets Socials, Ciutadania i Igualtat Júlia Vigó, ha posat en valor la tasca de l’associació LGTBIQ+ Colors Sitges Link i ha remarcat que “avui, fa poc més de trenta anys, que l’Organització Mundial de la Salut va desclassificar l’homosexualitat com a trastorn de la salut mental, una data que no podem oblidar. Som aquí davant d’aquest monument, per fer front a un episodi fosc de la nostra història local. I ha de formar part del passat, perquè al present i, sobretot, al futur no hi ha d’haver lloc per a la LGTBIQ+fòbia”.

El president de l’associació LGTBIQ+ Colors Sitges Link, Pedro Martín, ha reiterat que “tot i que en els darrers anys hem avançat en matèria de drets, la LGtBI-fòbia continua molt present als carrers d’arreu del món i en tots els àmbits de la vida quotidiana. Per això, ens unim avui aquí a Sitges per subratllar que cal seguir treballant per fer de la vila, un municipi lliure de discriminacions i LBTBI-fòbia”.

L’acte central de la jornada reivindicativa ha tingut lloc davant el monument contra l’homofòbia, al Passeig Marítim a l’altura de la Platja de l’Estanyol. En aquest acte institucional s’ha llegit el Manifest, que ha servit per recalcar la necessitat del col·lectiu de protegir i defensar els seus drets. Després del Manifest s’ha realitzat la tradicional ofrena floral davant el monument contra l’homofòbia.

El 17 de maig, Dia Internacional contra la LGTBI-fòbia, serveix per recordar que aquest mateix dia del 1990 l'Organització Mundial de la Salut (OMS) va eliminar l'homosexualitat de la llista de malalties mentals.

Galeria d'Imatges