Saltar al contingut Saltar a la navegació Informació de contacte

Sitges s’adhereix al Dia Universal de la Infància

Coincidint amb el 20 de novembre, Sitges se suma al manifest del Consell Nacional dels Infants i els Adolescents de Catalunya, en defensa dels drets dels infants i adolescents

L’Ajuntament de Sitges se suma a la commemoració del Dia Universal de la Infància amb l’objectiu d’oferir un impuls positiu al reconeixement de drets i a la millora de qualitat de vida dels nens i les nenes. El Dia Universal de la Infància vol sensibilitzar la població sobre la importància de posar l’atenció especialment en els infants que viuen en condicions desfavorables i es troben en situació de vulnerabilitat.

Coincidint amb el Dia Universal de la Infància, que se celebra avui 20 de novembre, els membres del Consell Nacional dels Infants i els Adolescents de Catalunya (CNIAC) han elaborat, amb la col·laboració dels consells territorials, un manifest centrat en la visió dels infants i adolescents catalans en relació amb la COVID-19, i reivindiquen el seu dret a estar informats i informades de les mesures que es prenen des dels governs.

A través d’aquest manifest, els infants i adolescents de Catalunya demanen, entre d’altres, que els mitjans de comunicació utilitzin un llenguatge que ells puguin entendre, i que les persones adultes tinguin més en compte què necessiten. També reclamen més empatia amb els alumnes, més recursos i més acompanyament per part del professorat, i criden a tots els infants i adolescents a ser responsables amb les mesures sanitàries.

La celebració del Dia universal de la Infància coincideix, amb la commemoració de la signatura, el 20 de novembre de l’any 1959, de la Declaració Universal dels Drets de l’Infant, i amb l’adopció de la Convenció dels Drets de l’Infant a l’Assemblea General de les Nacions Unides, el 20 de novembre de 1989.

A Sitges, entre els serveis que ofereix l’Ajuntament, hi ha l’atenció als infants des del Servei d’Intervenció Socioeducativa – SIS, que actualment s’ha hagut d’adaptar a les restriccions i prioritza una atenció individualitzada. A banda del SIS, es manté el contacte regular de l’equip d’Educadores Socials amb els centres educatius per fer un seguiment social de l’alumnat que ho pot necessitar. Paral·lelament, l’Ajuntament promou la participació dels infants i adolescents en diferents entorns, entre els quals, el Consell d’Infants que el proper dilluns veurà la constitució de la seva XVIII edició.