Saltar al contingut Saltar a la navegació Informació de contacte

Sitges se suma a la commemoració del Dia Internacional contra la LGTBIfòbia

L’Ajuntament de Sitges celebrarà l’acte institucional aquest 17 de maig a les 11 h  amb la lectura del Manifest i una ofrena floral al monument contra l’homofòbia, situat al passeig Marítim per reivindicar la diversitat sexual i de gènere.

Sitges se suma un any més a la commemoració del Dia Internacional contra la LGTBIfòbia per reivindicar la diversitat sexual i de gènere. El monument contra l’homofòbia, situat al Passeig Marítim a l’altura de la Platja de l’Estanyol, acollirà aquest dimecres, 17 de maig a les 11 hores, l’acte institucional del Dia Internacional contra la LGTBIfòbia per reivindicar la diversitat sexual i de gènere. L’acte inclourà la lectura del manifest i una ofrena floral.

La jornada reivindicativa continuarà a la tarda amb un acte commemoratiu coorganitzat per l’entitat Colors Sitges Link. A les 17.30 h des de l'Ajuntament s’iniciarà una marxa cap al Monument contra l’Homofòbia amb totes aquelles persones que vulguin acompanyar la comitiva. A les 18.15 h, es deixarà una hora de micròfon obert per a entitats i persones a títol individual que s’hagin inscrit per participar i expressar lliurament els motius pels quals encara avui dia cal reivindicar aquest dia. També es podran fer ofrenes florals al monument i hi haurà una penjada de papers amb missatges reivindicatius. A les 19.30 h es farà una lectura del manifest en tres idiomes, català, castellà i anglès, i parlaments dels i les representants del col·lectiu LGTBIQ+ de Sitges.

La programació al voltant del Dia Internacional contra la LGTBIfòbia aplega diferents propostes, entre les quals hi ha un taller d’autoseguretat, una exposició a la biblioteca Josep Roig i Raventós, o la presentació del llibre En Verano Duele Más de Manuel Gerardo Sanchez.

El Dia Internacional contra la LGTBIfòbia es commemora el 17 de maig per recordar que aquest mateix dia de l'any 1990 l'Organització Mundial de la Salut (OMS) va eliminar l'homosexualitat de la llista de malalties mentals.

 

Activitats per commemorar el Dia Internacional contra la LGTBIfòbia

Del 15 al 26 de maig

Exposició bibliogràfica a la finestra de la Biblioteca

Exposició bibliogràfica per commemorar el Dia Internacional contra la Homofòbia, la Transfòbia i la Bifòbia. Adreçada a infants, joves i adults.

Organitza: Biblioteca Josep Roig i Raventós.

 

  • 17 de Maig

 

  • 12 h Acte institucional. Lectura del Manifest i ofrena floral al Monument contra l’homofòbia, al passeig Marítim (a l'altura de la platja de l’Estanyol).

 

  • 17.30 h Trobada a la porta de l'Ajuntament per iniciar la marxa cap al Monument amb totes aquelles persones que vulguin acompanyar la comitiva.

 

  • 18.15 h Micròfon obert i ofrenes florals. Penjada dels papers de colors amb escrits contra la LGTBIfòbia.

Organitza: Colors Sitges Link.

 

 

  • 19.30 h Lectura del Manifest del dia de lluita contra la LGTBIfòbia.

Organitza: Colors Sitges Link.

 

19 de maig

Taller d’autoseguretat

19 h

Societat Recreativa El Retiro.

Activitat gratuïta.

Sessió de protecció per a la comunitat LGTBI+. A càrrec de Robert Monzonis, director de seguretat. Com preveure i actuar en situacions de risc que poden passar en el dia a dia.

Organitza: Colors Sitges Link en col·laboració amb Societat Recreativa El Retiro

Adreçat especialment al col·lectiu LGTBI+

 

20 de maig

Cafè Literari. Presentació del llibre En Verano Duele Más de Manuel Gerardo Sanchez

19 h

Societat Recreativa El Retiro.

Una història real ficcionada que tracta sobre el maltractament i l’abús en la infància i adolescència, així com les violències LGTBIfòbiques. Una història de resiliència i superació. Editorial Eagles, 2023.

Organitza: Colors Sitges Link en col·laboració amb Aquelarre i Societat Recreativa El Retiro

Adreçat a públic adult. Cal inscripció prèvia (gratuïta) a la web de Colors Sitges Link https://colorssitgeslink.org/

 

 

8 de juny

Aturem l’Odi i la LGTBIfòbia

Lectura d’un manifest en contra de la LGTBIfòbia

11.00 h

Fundació Ave Maria

Adreçat a residents i personal de la Fundació Ave Maria així com la ciutadania que vulgui acompanyar-los.