Saltar al contingut Saltar a la navegació Informació de contacte

Drogodependències

drogues.jpg

 

La Regidoria de Benestar i Família vol donar una atenció integral respecte les drogodependències sense oblidar la prevenció en col·lectius d’especial interès com els adolescents. Per aquest motiu s’han previst una sèrie de projectes i programes a banda de dos serveis un més adreçat a les famílies i un altre específic per joves.

Recursos:

 

Servei d’Orientació sobre Drogodependències

El servei d’orientació sobre drogodependències funciona a petició de les persones interessades o famílies de persones que pateixen una addició.

 

Territori Privat Servei d’Orientació sobre Drogodependències per Joves

Joves amb addicions o amb curiositat pel tema poden preguntar tant per whatsapp com en persona prèvia cita qualsevol dubte sobre drogodependències.

 

Programes alternatius

Programa Alternatiu a la sanció administrativa (PASA)

Programa adreçat a joves infractors amb denúncia prèvia de la policia. Quan la policia troba un jove consumint o amb tinença de substància psicotròpiques i el denuncia, es pot demanar l’inici del projecte PASA sempre i quan es demani fins a dos setmanes desprès de la denúncia.

Sempre acompanyat de la família, si el menor accepta entrar al projecte, es demana que s’aturi la sanció econòmica. Si el jove no acaba el programa, la sanció econòmica torna a ser efectiva.

 

Programa Educatiu de Mesures Alternatives (SEMA)

Aquest projecte segueix els mateixos passos que el projecte PASA, però sense necessitat de denúncia i en aquest cas és l’equip directiu dels centres educatius del municipi el que ha de fer la demanda.