Saltar al contingut Saltar a la navegació Informació de contacte

Curs d'Afectivitat i Sexualitat per persones amb diversitat funcional

Curs per tractar tant temes d'afectivitat com de sexualitat adreçat a persones amb discapacitat intel·lectual.

 

Què trobaràs al curs? 

L'educació, l'acompanyament i el suport són essencials en el procés de creixement de totes les persones. Ajudant a descobrir potencialitats, incorporar coneixements i conèixer l'entorn, amb l'objectiu de convertir-nos en persones adultes amb la màxima autonomia possible i poder determinar les nostres vides de forma positiva.

Una visió integral de la persona i de l'acció educativa i pedagògica, inclou l'educació afectivosexual.

La sexualitat està present al llarg de tota la vida i s'expressa a través dels pensaments, valors i conductes de les persones, i inclou el sexe, el gènere, l'erotisme, la intimitat, la reproducció, l'orientació del desig, la identitat, els sentiments, emocions, la salut, la masturbació consensos i límits, etc...

Quan alguns d'aquests aspectes s'exclouen, neguen, invisibilitzen o es viu amb vergonyes, pors, bloquejos, inseguretats o culpa, la persona pot arribar a sentir una pèrdua o mancança en la continuïtat del seu projecte de vida.

L'educació afectivosexual és fonamental per a desenvolupar un adequat maneig de la pròpia intimitat i les relacions interpersonals, permet delimitar pautes sanes de relació entre iguals i en la construcció de relacions de parella, ja que és necessari educar i preparar a les i els joves, les seves famílies i professionals respecte el desenvolupament psicosexual de manera àmplia, positiva i plaent.

Generalment en el cas de les persones amb diversitat funcional a nivell cognitiu (discapacitat intel·lectual), l'educació afectivosexual se centra a donar informació biologicista i orientada a la prevenció de "problemes". Si bé, és crucial treballar en la prevenció d'aquestes "problemàtiques", però imprescindible incorporar una visió integral de l'educació sexual incorporant una visió biopsicosocial que impliqui l'exercici dels drets sexuals i reproductius, amb un enfocament positiu, plaent, informat i saludable .

Aquesta formació aquesta dirigida a persones amb diversitat funcional cognitiva (discapacitat intel·lectual).

Una educació en sexualitat ha de donar eines a joves i persones adultes per construir de forma positiva el seu projecte de vida, en base a les decisions preses de manera informada, lliure i compresa amb si mateix / a.

 

Quan es realitza el taller? 

  • A partir del 6 de febrer
  • Tots els dijous de 17 a 18.30h 

 

Per a més informació i informació

Servei de Drets Civils

  • Edifici Escorxador - C/ Joan Maragall, 36 
  • Telf. 93 811 31 80
  • Correu electrònic: inclusio@sitges.cat