Saltar al contingut Saltar a la navegació Informació de contacte

SERVEI DE DRETS CIVILS

Servei que acull diversos col·lectius: Igualat. Atenció a la dona. Atenció al Col·lectiu LGTBIQ. Atenció a Persones amb discapacitat i/o trastorns de salut mental, i també les seves famílies. Atenció a Ciutadania nouvinguda

Servei d'atenció a diversos col·lectius específics com són dones, persones amb discapacitat o persones nouvingudes.

 

El Servei de Drets Civils atén diversos col·lectius i ofereix diversos serveis. Pots trobar el nostre suport en les següents àrees:

 • Desenvolupament de Polítiques d'Igualtat de gènere
 • Atenció a la Dona
 • Atenció al Col·lectiu LGTBIQ
 • Atenció a persones amb discapacitat i/o que pateixen algun trastorn mental i a les seves famílies 
 • Atenció a la ciutadania nouvinguda

 

Ens trobaràs a 

C/ Samuel Barrachina, 3
(Al costat del Centre de Dia L'Aplec)
Telf. de contacte 938113180

 

Desenvolupament de polítiques d’igualtat de gènere  

El servei organitza tallers, conferències i xerrades relacionades amb el gènere, la igualtat i el suport als col·lectius que pateixen discriminació pel seu sexe o la seva orientació sexual.

Cada cop que se n’organitza un, podeu trobar informació en aquesta pàgina, a les nostres xarxes socials i a l’agenda de l’Ajuntament.

També treballa:

 • Protocol d'Igualtat intern de l'Ajuntament
 • Protocol d'Igualtat de Sitges
 • Protocol d'Assetjament en Espais d'Oci. 

> Pla d'Igualtat de Gènere 2020 (pdf)

 

Protocol davant les violències sexuals en espais d'oci i Festes

cartells_junts.jpg

El Protocol davant les violències sexuals en espais d'oci i festes és un document on es recolliran les actuacions vinculades a la prevenció, la detecció i l'actuació en espais festius al voltant de les violències sexuals.

El protocol es du a terme a través d'un grup motor amb personal tècnic de l'Ajuntament de Sitges i d'una comissió participativa on es convida a l'associacionisme i la ciutadania en general. Al final del procés també es farà una comissió política que validarà el protocol final.

Per participar a la comissió participativa cal inscriure's enviant un e-mail a l'adreça de correu electrònic igualtat@sitges.cat .

 

Atenció a la dona

Servei d'atenció a la Dona

 

El Centre d’informació i recursos específics per dones de Sitges és un espai de relació que ofereix informació, orientació i assessorament des d’una perspectiva de gènere.

Treballa en col·laboració amb diferents serveis de la vila per promoure la igualtat. Impulsa la participació de les dones a la vida pública del municipi i contribueix que totes les dones puguin millorar en autonomia i condicions de vida.

Què ofereix el servei?

 • Servei d’informació i acollida: recursos per dones amb atenció personalitzada
 • Servei de suport psicològic: orientació diagnòstica i acompanyament d’acord amb les necessitats.
 • Servei d’assessoria jurídica tant en dret civil com penal.

L’Ajuntament de Sitges treballa sempre d’acord amb la Llei 5/2008 de dret de les dones a eradicar la violència masclista i la Llei 17/2015 d’igualtat efectiva d’homes i dones.

 Per a contactar amb nosaltres: 

 

 Atenció al col·lectiu LGTBI

lgtbi.jpg

 

El SAI (Servei d'Atenció Integral al col·lectiu LGTBI) és un servei d’Informació, orientació i assessorament a aquest col·lectiu. Pretén ajudar a la persona a clarificar aspectes emocionals i dubtes, a poder prendre decisions de forma lliure i madura i viure la seva orientació sexual d’una manera satisfactòria.

Què ofereix el servei?

 • Es disposa de serveis específics en matèria d’atenció judica i psicològica
 • Es treballa sempre seguint les indicacions de la Llei 11/2014 per garantir els drets de les persones LGTBI

 Per contactar amb nosaltres:

 

Atenció persones amb discapacitat i/o que pateixen algun trastorn de salut mental i les seves famílies 

 

Una obra de teatre inclusiva

El Servei d'Assessorament per a persones amb Capacitats Diferents, que pateixin algun trastorn de salut mental i les seves famílies assessora i orienta a aquest col·lectiu i els seus familiars que vulguin obtenir informació sobre lleure inclusiu, inserció laboral i tràmits específics.

Reben una atenció personalitzada d’acollida i seguiment per exposar les seves inquietuds, dubtes, necessitats o dificultats d’inclusió així com la derivació a recursos comarcals genèrics o especialitzats segons el cas.

Què ofereix el servei?

 • Orientació i atenció.
 • Accés a lleure inclusiu, a través de monitoratge de suport en esplais i activitats municipals.
 • Informació i derivació a projectes d’inserció laboral per persones amb discapacitat intel·lectual i malalties mentals. 
 • Informació i inscripcions a l’Espai de Trobada, esplai per persones amb diversitat funcional.
 • Projecte de Teatre Inclusiu.
 • Taller de Sexualitat i Afectivitat per a Persones amb discapacitat intel·lectual.
 • Assessorament específic per families amb fills diagnosticats amb TEA.

L’Ajuntament de Sitges treballa sempre d’acord amb la Llei 13/2014 d’Accessibilitat, la 17/2010 de Llengua de Signes, la 19/2009 d’accés a l’entorn de les persones acompanyades de gossos d’assistència.

 Per a contactar amb nosaltres:

 Atenció a Ciutadania Nouvinguda   

 

El servei d’acollida a persones nouvingudes informa, orienta i assessora a aquest col·lectiu sobre els serveis, recursos i entitats de la nostra vila. Així com dels seus drets i deures. S’ofereix coneixement de les normatives i costums del país i de Sitges, per afavorir una millor adaptació al territori i si s’escau, derivar-les a diferents serveis i entitats especialitzats.

Què ofereix el servei:

 • Servei d’acollida a persones nouvingudes: Informar, orientar i assessorar a totes les persones nouvingudes . Facilitar informació sobre el procés d’arrelament i integració social. Tramitació i gestió dels informes d’estrangeria.            
 • Servei d’assessorament legal per persones nouvingudes: Informar sobre documents de residencia, treball i drets civils i laborals.
 • Xerrades i cursos formatius vàlids per a l’obtenció del Certificat d’Acollida expedit per la Generalitat de Cataluny

Per a contactar amb nosaltres: