Saltar al contingut Saltar a la navegació Informació de contacte

Festes

El Pregó de Corpus, l’Exposició de Clavells i les Catifes de Flors seran els grans protagonistes del cap de setmana

El Pregó del Corpus donarà el tret de sortida aquest divendres a les acitivitats més tradicionals de la festivitat que culminarà diumenge amb la creació de les catifes de flors. En total, 31 trams de catifes lluiran als principals carrers de Sitges i es faran servir un total de 370.000 clavells.

Els actes més tradicionals de la festa del Corpus de Sitges arriben aquest cap de setmana. La 84a exposició nacional de clavells s’inaugura divendres a les 18 h als jardins de l’Hospital de Sant Joan, una nova ubicació que permet vincular el Corpus d’enguany amb la celebració dels 700 anys de la institució de l’Hospital de Sant Joan Baptista. També canvia d’escenari el Pregó del Clavell, que protagonitzarà Montse Curtiada i López des del Racó de la Calma a partir de les 22 h.

Per al dissabte al matí, des del mateix Racó de la Calma, s’ha organitzat el taller familiar de creació del ventall de Corpus, a les 11.30 h. A partir de les 16.30 h, la Floristeria Mirabent obrirà portes perquè tothom qui vulgui pugui veure com es fa el ram de la geganta. Precisament, la sortida de les tres parelles de gegants, el dissabte a partir de les 18 h, forma part d’un dels actes més esperats i que transcorre pels carrers del centre de la vila. A la nit, a partir de les 22 h, cada catifa començarà a prendre forma amb el treball del veïnat, que pintarà els carrers amb els dibuixos creats per a cada catifa. Per a les persones que vulguin fer un recorregut i conèixer la tradició del Corpus, les AGIS-Guies de Sitges ofereixen una visita dissabte a la nit, en una ruta que surt del Retiro a les 22 h.

El veïnat dels carrers amb catifes de flors estarà treballant des de la matinada per tal que aquesta mostra d’art floral i tradició estigui a punt diumenge al matí. En l’edició del 2024, hi haurà 31 trams de carrers amb catifes de flors, cosa que suposa uns 3.000 metres quadrats de la via pública guarnida. Es faran servir 370.000 clavells, 2 tones de pallofa, 500 metres quadrats de gespa i 500 més de xiprer. A més de clavells, on el color blanc i vermell són els predominants, també hi haurà flor de Sant Joan, buguenvíl·lia, clavell moro, gerberes i statice.

A la tarda, un cop finalitzada la Missa concelebrada, sortirà la Processó de Corpus de la plaça del Baluard, passant pels carrers amb catifa i acabant a la plaça de l’Ajuntament, on hi haurà la ballada final dels gegants i el refresc de Corpus. Aquest 2024, la catifa del Cap de la Vila serà obra de l’Hospital de Sant Joan Baptista, amb motiu del 700 anys d’història a Sitges.

El pròxim cap de setmana es reserva tindrà lloc la inauguració del 8è Concurs de fotografies de Corpus a Instagram, divendres a les 19.30 h al Janio’s Bar; la visita del jurat del XLIV Concurs de façanes, balcons i finestres pels carrers del centre i diumenge es tancarà la festa amb la cloenda als Jardins de l’Hospital de Sant Joan Baptista, a partir de les 19.30 h, amb el lliurament de premis i posterior trasllat al Vinyet.

Més informació a www.sitgescorpus.cat

 

Programa d’actes del Corpus 2024

 

Acte: Inauguració de la 84a Exposició nacional de clavells

Dia: Divendres 31 de maig

Hora: 18 hores

Lloc: Jardins de l’Hospital de Sant Joan Baptista

 

Acte: Pregó del Clavell

Dia: Divendres 31 de maig

Hora: 22 hores

Lloc: Racó de la Calma

 

Acte: Sortida de les tres parelles de Gegants de Sitges: Gegants de la vila, Gegants “Americanos” i Gegants Moros.

Dia: Dissabte 1 de juny

Hora: 18 hores

Lloc: Des de la Plaça de l’Ajuntament

 

Acte: Visita guiada a les catifes i altres espais del Corpus

Dia: Dissabte 1 de juny

Hora: 22 hores

Lloc: Des dels Jardins de la Societat Recreativa El Retiro

 

Acte: Inici de la pintada dels dissenys de les catifes als carrers de la vila i tallada dels clavells

Dia: Dissabte 1 de juny

Hora: 22 hores

Lloc: Als diversos carrers amb catifa

 

Acte: Confecció de les catifes de flors

Dia: Diumenge 2 de juny

Hora: Des de la matinada

Lloc: Carrers del centre de Sitges. Podeu consultar-los a www.sitgescorpus.cat

 

Acte: Xocolatada i activitat infantil: Super Bubbles

Dia: Diumenge 2 de juny

Hora: 12 hores

Lloc: Hort de Can Falç

 

Acte: Processó de Corpus

Dia: Diumenge 2 de juny

Hora: Un cop acabada la Missa concelebrada que comença a les 19h

Lloc: Des del Baluard

 

Acte: Ballada final i refresc de Corpus

Dia: Diumenge 2 de juny

Hora: Un cop finalitzada la processó

Lloc: Plaça de l’Ajuntament