Saltar al contingut Saltar a la navegació Informació de contacte

Habitatge de protecció oficial a Sitges

Habitatge de Protecció Oficial a Sitges

L’Ajuntament de Sitges és titular, al nou barri de La Plana, Santa Bàrbara i Vallpineda, de 4 parcel·les de sòl públic destinat a Habitatge de Protecció Oficial (HPO). Actualment, s’estan desenvolupant 3 d’aquestes parcel·les, les quals sumen un total de 175 habitatges públics de lloguer.

Aquestes reserves de sòl són resultat de l’aplicació de la normativa urbanística. Alhora, per norma, també s’estableix la tipologia (el preu) de la protecció oficial resultant que, en el cas de Sitges, per a les 3 promocions en desenvolupament, és el concertat, el més elevat, que es correspon amb 8,89€/m2. El model de promoció de l’Ajuntament de Sitges, però, ha permès rebaixar-lo.

Amb tot, l’Habitatge de Protecció Oficial és una eina de política d’habitatge que es troba regulada a la Llei pel Dret a l’Habitatge de Catalunya i, més específicament, pel Decret del Registre de Sol·licitants d’Habitatge Protegit. Es tracta d’una política generalista que promou l’accés a un habitatge amb preus per sota dels de mercat lliure. És per això, que si bé és una de les línies d’actuació principals de l’Ajuntament de Sitges, no és l’única. Cal destacar, en aquest sentit, que l’Ajuntament de Sitges està duent a terme els treballs de rehabilitació de 8 habitatges més, els quals conformaven les antigues Cases dels Mestres, i que passaran a dotar el municipi, per primera vegada, d’un parc públic d’habitatges socials i d’inclusió.

 

Contingut relacionat:

> Notícia: "Les cases dels mestres seran 8 habitatges d'inclusió social a partir de l'estiu"