Saltar al contingut Saltar a la navegació Informació de contacte

Habitatge

Promocions d'habitatge públic

Informació sobre les promocions d'habitatge públic en marxa


L’Ajuntament de Sitges promou la construcció d'un total de fins a 175 pisos d’habitatge de protecció oficial públic i de lloguer en tres parcel·les situades a la zona de La Plana, Santa Bàrbara i Vallpineda (sector urbanístic PPU-1). Els habitatges es faran en 3 fases:

  • Promoció 1: 43 habitatges
  • Promoció 2: 62 habitatges
  • Promoció 3: 70 habitatges

La promoció es durà a terme mitjançant la constitució d’un dret de superfície a 75 anys, a través del qual l’Ajuntament mantindrà la titularitat del sòl i permetrà a tres entitats Sense Ànim de Lucre (ESAL) la construcció i la futura gestió dels habitatges – entitats que compleixen els requisits establerts en l’Acord de Ple extraordinari sobre Habitatge del passat gener de 2019. D’aquesta manera, l’Ajuntament garantirà la titularitat pública del sòl que, segons la nova normativa de referència, no perdrà mai la qualificació urbanística com a HPO.

L'ajuntament promou el conveni amb 4 fundacions sense ànim de lucre per a la constitució del dret de superfície amb què es garanteix que la titularitat del sòl sigui sempre pública. Aquestes fundacions estan especialitzades en el camp dels habitatges de protecció oficial. Aquestes són les que s’encarregaran de fer la construcció dels pisos i de gestionar per 75 anys. Les fundacions són Fundació Salas per l’Accessibilitat; Fundació Noulloc Habitatge Social; Fundació Família i Benestar Social, i Grup Qualitat.

A través d’aquesta modalitat amb les fundacions, l’Ajuntament té la capacitat de treballar conjuntament amb les promotores durant el disseny i la implementació de la proposta per fer-ne el seguiment i sense perdre la capacitat d’establir-ne els requisits dels futurs beneficiaris (llogaters) i donar resposta a les necessitats socials del municipi, les característiques dels immobles i la transparència de la convocatòria i l’adjudicació dels pisos que en resultin.

La tipologia d’habitatges tindrà en compte l’eficiència energètica, ja que les tres parcel·les que es construiran tindran una certificació energètica A. La regidoria d’Habitatge treballa per tal de rebaixar el preu del lloguer que inicialment havien de tenir els pisos segons la planificació urbanística i també dels subministraments.


Preguntes freqüents


Què cal fer per sol·licitar un dels habitatges?

En qualsevol promoció d’Habitatge de Protecció Oficial cal apuntar-se a la convocatòria concreta d’aquella promoció en la què estàs interessat/da. En el cas de les de Sitges, les convocatòries es llançaran durant l’última fase de la construcció; això significa que, previsiblement en el període de dos anys, es farà pública la primera, relativa als primers 43 habitatges.

On s’haurà de fer la sol·licitud? 

L’ajuntament difondrà on, com i quan caldrà fer la sol·licitud, per accedir als habitatges. Hauràs d’estar atent/a a la convocatòria de cadascuna de les promocions i apuntar-t’hi

Què cal fer si ja estic apuntat/da al Registre de Sol·licitants d’Habitatge de Protecció Oficial (RSHPO)? 

Figurar al Registre de Sol·licitants d'Habitatge de Protecció Oficial de Sitges és  un dels requisits bàsics per inscriure’s a la convocatòria. Si disposes de la inscripció l’hauràs de renovar cada any segons la nova normativa de la Generalitat i, en cas que no la tinguis, ja pots apuntar-te,  tot i què... No cal córrer!  La inscripció al Registre no té en compte l’antiguitat sinó criteris socials, per tant, només cal que tingui validesa quan es faci pública la convocatòria a la que vulguis optar. La primera convocatòria està prevista el 2022.