Saltar al contingut Saltar a la navegació Informació de contacte

Joventut

Sitges consciencia la població sobre la importància de prevenir el sexisme durant el Carnaval

L’ajuntament de Sitges desplegarà aquest Carnaval les primeres accions del Protocol de Violència Sexual en espais d’Oci i Festes. En el marc del protocol, enguany tornen a programar tallers adreçats a les escoles per sensibilitzar i conscienciar la població, i en especial, les persones més joves sobre la importància de prevenir el sexisme.

En el marc del Protocol de violència sexual en espais d’Oci i Festes, l’Ajuntament de Sitges i la comissió del Carnaval han preparat per segon any consecutiu tallers adreçats a les escoles de Sitges per sensibilitzar i conscienciar la població sobre la importància de prevenir el sexisme. Durant l’activitat, l’alumnat de cicle superior de Sitges podrà prendre consciencia del Carnaval que volen, més respectuós i sense discriminacions.

A través de diferents dinàmiques, es volen prevenir accions sexistes dins i fora del carnaval, s’ajuda a l’alumnat a reconèixer i a identificar certs tipus de conductes, es consciencia sobre els efectes i conseqüències del sexisme, i es promou la responsabilitat comuna per evitar situacions de risc. Amb aquests tallers, es vol crear al mateix temps un espai on entendre les desigualtats de gènere per prevenir-ne les reproduccions i on també puguin identificar els estereotips que es generen.

El taller constarà de dues parts. Una en la que podran visitar l’exposició sobre el Carnaval feta a partir de material reciclat i on podran endinsar-se en el món de les carrosses i, una altra, on realitzaran dinàmiques participatives i reflexives entorn de la prevenció del sexisme en el Carnaval. S’utilitzarà el joc com a metodologia per aprendre i es plantejarà la utilització de màscares liles per saber identificar situacions sexistes que es poden produir en el marc del Carnaval.

Durant el taller es treballen creences estereotipades vinculades a “ser nen” o “ser nena” que comencen a aparèixer en edats primerenques a través de la socialització. El treball s’acompanyarà d’una reflexió guiada cap a la llibertat d’expressió de les identitats i la possibilitat de construir-ne d’altres més enllà de les establertes socialment pel gènere.

L’activitat, a càrrec de la comissió de Carnaval, l’Ajuntament de Sitges i la col·laboració de la cooperativa de projectes socials i acció comunitària Ètic Hàbitat, dura una hora i es realitzarà al Centre Cultural Miramar o bé als mateixos centre educatius.


Horaris tallers


Dilluns 11
Escola Maria Ossó
9h  a  6ª B
10  a  6º A

Dijous 14
Escola Maria Ossó
9h  a 5º B
10h  a 5º A

Dilluns 18
Centre Cultural Miramar (Escola Esteve Barrachina)
9:30h a 10:30h a 5º B i 5º A (50 alum)
Vindran 3 mestres

Dijous 21
Escola Agnès
9h  a 5º i 6º (50 alum)

Dijous 21
Centre Cultural Miramar (Escola Miquel Utrillo)
11h a 5º A i 5º B

Dilluns 25
Escola Pia
15h-16h 5º A
16h-17h 5ºB