Saltar al contingut Saltar a la navegació Informació de contacte

Alimentació saludable

Articles

 

 

Consulta els articles d'Alba Vigó, Tècnic Superior en Dietètica, i descobreix les claus per menjar de manera més saludable i conscient.

 

Menjar a domicili 

El menjar a domicili està a l’ordre de dia i la seva pràctica ha crescut des de l’esclat de la pandèmia.

(Descarrega l'article complert)

 

Menjar segur 

Tots ens hem trobat davant d’un producte sense estar segurs de si el podem consumir sense que suposi un risc per a la nostra salut.

(Descarrega l'article complert)

 

Com conservem per no malbaratar 

Com a consumidors rebem infinitat de senyals de com guardar i conservar els aliments un cop arriben a la llar, la majoria estampades a l’etiqueta del producte.

(Descarrega l'article complert)

 

La traçabilitat: un altre motiu per evitar els processats

La traçabilitat és la capacitat de poder resseguir un producte durant tot el període de la cadena alimentària, és a dir, des del seu origen fins al seu consum...

(Descarrega l'article complert)

 

Alimentació i sostenibilitat

El medi ambient té un impacte directe sobre la salut de les persones. Començant per l’aire que respirem i l’aigua que bevem, però també la qualitat dels aliments que mengem, així com la seva producció...

(Descarrega l'article complert)

 

Per què canvien els missatges nutricionals?

Missatges com la recomanació del consum d’ous, que ha evolucionat de només 2 o 3 a la setmana (o era al mes?) a no haver-hi un màxim d’ingesta. Missatges que, per un cantó, ens diuen que una copeta de vi al dia és bona per al cor (o era mitja?)...

(Descarrega l'article complert)

 

“Sense sucres afegits” vol dir sense sucre?

Sabem que abusar del sucre no va a favor de la salut i a aquestes alçades esperem que la majoria de la població en sigui conscient. Però, tot i així, saber-ho no és suficient, no només perquè és es difícil allunyar-nos del seu sabor...

(Descarrega l'article complert)

 

 

L'evolució de la Piràmide de l'alimentació

Les guies d’alimentació són una eina útil per a, com diu el seu nom, guiar la població cap a una alimentació més saludable. De guies n’existeixen moltes, de fet, cada país té la seva i n’hi ha que són igual de curioses que difícils d’interpretar.

(Descarrega l'article complert)