Saltar al contingut Saltar a la navegació Informació de contacte


Mobilitat segura i sostenible

Sitges s’adhereix un any més a la Setmana Europea de la Mobilitat que se celebra del 16 al 22 de setembre de 2024 per promoure hàbits de mobilitat més sostenibles, segurs i saludables. Els desplaçaments a peu, en bicicleta, en transport públic o amb vehicle elèctric, són alguns dels àmbits on posa la Setmana de la Mobilitat hi posa l’accent.

1

Vehicles elèctrics

L'Ajuntament de Sitges impulsa la instal·lació de punts de recàrrega de vehicles elèctrics. Actualment, hi ha 5 punts de recàrrega a Can Robert, un al carrer Samuel Barrachina, un al Passeig Marítim i un al carrer Ramon Dalmases (Escola Maria Ossó). En els pròxims mesos, s’instal·laran nous punts de recàrrega en altres ubicacions.

.


2

Repartiment de mercaderies

El sistema d’aparcaments per a la Distribució Urbana de Mercaderies (DUM) permet incrementar la rotació de l’estacionament al centre de la vila i facilitar la disponibilitat de places per a vehicles de distribució i altres autoritzats. Al setembre està previst ampliar les zones DUM en les zones de càrrega i descàrrega de Bassa Rodona, Oasis, Carrer Espalter i Passeig Marítim, afegint-se així a les ja existents a l’Illa de Cuba, el Passeig de la Ribera, el carrer Francesc Gumà, Santiago Rusiñol i Artur Carbonell. L’aparcament a les zones DUM està controlat mitjançant l’App Parkunload, que permet indicar la franja horària d’estacionament i fer-ne el control.



Els vehicles autoritzats ha d’obtenir un tiquet digital a través d’aquesta aplicació que és gratuït i que permet saber el lloc i la franja horària d’ús. Camions, furgonetes i vehicles mixtes de dos seients, així com altres vehicles autoritzats, tenen un màxim de 30 minuts per estacionar en alguna de les zones d’estacionament reservades.

4

Aparcament de motos

L’Ajuntament ha ampliat el parc d’aparcament de motocicletes amb la creació de 130 places noves que s’han generat a partir de la reordenació de l’aparcament del costat de l’estació, que ara en pot acollir un total de 260. A més, a l’avinguda d’Artur Carbonell s’han transformat 4 estacionaments de zona blava en 15 noves places per a motos, i al Passeig Marítim s’han creat 40 places noves en diferents punts.

5

Carril bici

Sitges disposa de carrils bici identificables amb la senyalització específica al terra a l'inici del carril, que és compartit amb carril per a vianants en alguns trams. Actualment, l’Ajuntament està elaborant un projecte de carril bici d’unió entre el Passeig Marítim i la zona de Can Pei a través de l´avinguda Navarra, un projecte que s´executarà l´any vinent. D’altra banda, s´han instal·lat nous aparcaments de bicicletes a prop de zones hoteleres. També, a la plaça d’Eduard Maristany hi ha des de fa uns mesos un servei d’aparcament tancat gratuït com a prova pilot per analitzar-ne el seu ús. Per estacionar-hi, cal registrar-se a l’aplicació App Benito.

6

Bus urbà

Les tres línies de bus urbà seran gratuïtes dilluns 16 i dimarts 17 de setembre de 2024.

Sitges disposa d'un servei de tres línies urbanes que travessen tots els sectors del nucli urbà: de Poble Sec a Vallpineda, de Can Pei a Terramar i de la Llevantina a Quint Mar.

El bitllet individual es pot adquirir al mateix autobús i té un cost d’1,50 euros. També es pot adquirir un títol T-Casual a l’estació de Renfe, quioscos i estancs per un preu de 12,15 euros.

9

Participació ciutadana al pla de mobilitat

El Pla de Mobilitat preveu una seixantena d’actuacions en els pròxims tres anys, que es començarien a desenvolupar un cop hagi finalitzat el procés d’aprovació final, que haurà de tenir el vistiplau de la Generalitat de Catalunya. El Pla vol prioritzar la mobilitat tranquil·la, caminant, amb bicicleta o transport públic i fer voreres més amples i accessibles.

> Pla de Mobilitat