Saltar al contingut Saltar a la navegació Informació de contacte


Mobilitat segura i sostenible

Sitges tira endavant diversos projectes urbans per millorar la mobilitat de vehicles i persones i contribuir a la sostenibiltat i la seguretat en el transport i les vies públiques.

1

Vehicles elèctrics

Amb la finalitat de treballar per una mobilitat sostenible, Sitges segueix amb el pla d’implementació de zones de càrrega per a vehicles elèctrics. De moment compta amb 4 punts i la previsió és arribar als 7 aquest 2023.


2

Repartiment de mercaderies

El nou sistema d’aparcaments per a la Distribució Urbana de Mercaderies (DUM) permet incrementar la rotació de l’estacionament al centre de la Vila i facilitar la disponibilitat de places per a vehicles de distribució i altres autoritzats, a través de l’aplicació Parkunload.

3

Voreres i accessibilitat

L’ajuntament de Sitges està portant a terme una actuació integral a voreres i passos per a vianants amb l’objectiu de millorar l'accessibilitat al municipi. L’arranjament s’ha previst fer amb diferents fases i punts de la vila. Als barris del Vinyet i de Terramar, ja s'ha executat la primera fase que, a més del canvi a les voreres, ha permès soterrar línies de subministraments.

4

Cruïlles més segures

Els aparcaments de vehicles a les cantonades es transformen en estacionaments per a motocicletes. L'objectiu és tenir encreuaments més segurs, amb més visibilitat i facilitats per a persones amb mobilitat reduïda.

5

Carril bici

Sitges compta amb diferents barris. Per tal de connectar les diferents zones, l’Ajuntament està desenvolupant carrils bici. Després de fer el carril bici que va des de Terramar a l’Avinguda Sofia, el proper pas és fer la unió amb el Passeig de Vilanova. L’objectiu és aconseguir una xarxa que connecti amb la zona de Can Pei i La Plana, a través de carrils bici, per contribuir a una mobilitat més sostenible.

6

Bus urbà

Les tres línies de bus urbà seran gratuïtes dilluns 18 i dimarts 19 de setembre de 2023. Sitges disposa d'un servei de tres línies urbanes que travessen tots els sectors del nucli urbà: Montgavina, Quintmar, La Llevantina, Vallpineda i Can Girona.

7

Mobilitat amb visió de gènere

Sitges va celebrar el passat 16 de setembre de 2022 una jornada per aportar noves visions que permetin planificar les polítiques de mobilitat i turisme d'una manera més ajustada a la realitat actual i tenint en compte la perspectiva de gènere.

8

Fòrums de mobilitat

Sitges serà l’epicentre de la mobilitat aquest octubre. La vila acull una nova edició de l’International Mobility Congress, una trobada internacional que pemetrà debatre escenaris de present i futur de la Mobilitat.

9

Participació ciutadana al pla de mobilitat

El Pla de Mobilitat preveu una seixantena d’actuacions en els pròxims tres anys, que es començarien a desenvolupar un cop hagi finalitzat el procés d’aprovació final, que haurà de tenir el vistiplau de la Generalitat de Catalunya. El Pla vol prioritzar la mobilitat tranquil·la, caminant, amb bicicleta o transport públic i fer voreres més amples i accessibles.

> Pla de Mobilitat