Saltar al contingut Saltar a la navegació Informació de contacte

Participació ciutadana

Arrenca el segon cicle de les jornades de participació T’hi Sumes amb l’audiència pública dedicada a la Covid-19

La propera audiència pública es farà telemàticament aquest dimecres a les 18 h i tractarà dels projectes de l’Escorxador i el Patronat. Durant la sessió les persones interessades podran fer preguntes a través del xat del youtube de l’Ajuntament de Sitges.

L’equip de govern ha donat compte aquest dilluns de la gestió duta a terme arran de la Covid-19 i de les mesures per atendre-la a la primera audiència pública en el marc del segon cicle de les jornades de participació ‘T’hi sumes’?. La regidoria de Participació i Transparència de l’Ajuntament de Sitges impulsa aquesta iniciativa per tal de resoldre inquietuds, dubtes i també recollir suggeriments i queixes de la ciutadania al voltant de qüestions importants. 

L’alcaldessa de Sitges, Aurora Carbonell, ha obert la sessió i ha assenyalat que “fa més d’un any aquesta pandèmia va irrompre en les nostres vides de manera inesperada. La crisi sanitària de la Covid-19 ha generat una crisi econòmica i una crisi social, que encara estem patint. Davant d’aquesta realitat i situació, ens hem vist obligats a adaptar-nos des de casa nostra i també des de l’Ajuntament de Sitges per aprendre a conviure-hi. Sens dubte, la pandèmia ha provocat un panorama social i econòmic molt complicat i com a administració pública hem fet i hem de seguir fent tot el possible per donar resposta a la ciutadania des de diferents àmbits”.

Abans de donar pas al balanç de les regidories relacionades a la Covid-19, l’alcaldessa ha afirmat que “bàsicament aquestes jornades de participació estan fetes sobretot per escoltar la ciutadania. Aquesta és la primera vegada que ens trobem davant d’una pandèmia global i, de ben segur, que hi ha aspectes que cal millorar entre tots i totes per lluitar contra la Covid-19”. 

La regidora de Participació i transparència, Elisabeth Pérez Ribas, ha posat en valor també la participació ciutadana i ha insistit que “volem reduir la distància a la que ens obliga aquesta crisi i  la que hi ha entre la política i la ciutadania. Sobretot volem donar resposta a les vostres preguntes”. Durant la seva intervenció, Elisabeth Pérez també ha destacat l’aprovació del Pacte local per afrontar els efectes de la Covid-19 a Sitges a través del qual es van definir les accions a curt, mig i llarg termini per afrontar aquesta crisi.

Al llarg de la sessió han intervingut la regidora d’Hisenda i Organització, Carme Almirall i Viñola; el regidor de Promoció Econòmica i Platges, Guillem Escolà Hueso; el regidor de Turisme, Luis Miguel Garcia Alcaraz; i la regidora de Drets Socials, Ciutadania i Igualtat, Júlia Vigó i Pascual. Els regidors han donat compte de les mesures adoptades en relació a la Covid-19 i han exposat com es fa front a la Covid-19, també s’han explicat les accions, que s’implementen per donar resposta a l’evolució de la pandèmia, i a les necessitats imminents que té la ciutadania com són els ajuts econòmics i socials. A la pàgina web municipal (www.sitges.cat) es pot consultar l’informe de la gestió de la primera etapa de la pandèmia, i també un resum de la segona fase mes per mes.

Des del consistori sitgetà s’està amatent als canvis tant normatius com de l’evolució de la pandèmia per plantejar noves actuacions per donar resposta a les necessitats de cada moment.

 

2a audiència pública, dimecres 14 d’abril

La propera Audiència Pública serà aquest dimecres, 14 d’abril, a les 18 hores telemàticament al canal de youtube de l’Ajuntament de Sitges i servirà per presentar els projectes de rehabilitació i els usos de L’Escorxador i del Patronat, propietats de l’Ajuntament de Sitges.

Aquesta jornada comptarà amb la participació de l’alcaldessa de Sitges, Aurora Carbonell; la regidora de Participació Ciutadana i Salut Pública, Elisabeth Pérez; el regidor de Cultura, Xavier Salmerón; el regidor de Tradicions i Festes, David Martínez; el responsable de l’Avantprojecte de rehabilitació i adequació del Patronat, Pol Massoni, de la cooperativa d’arquitectes LACOL; la responsable del Projecte Bàsic i Executiu de rehabilitació i adequació de l’Escorxador, Clara Ocaña, de l’estudi CO-A, i l’enginyer escènic responsable del projecte escenotècnic de l’Escorxador, Juanra Valladares.