Saltar al contingut Saltar a la navegació Informació de contacte

Participació ciutadana

Es reprenen les jornades de participació ciutadana ‘T’hi sumes?’

La regidoria de Participació Ciutadana ha programat un nou cicle d’audiències públiques per parlar entre altres qüestions de l’impacte de la Covid-19, sobre els equipaments culturals del Patronat i l’Escorxador, i també de l’estat del Pla d’Actuació Municipal. Les dues primeres sessions es faran els dies 12 i 14 d’abril de manera telemàtica. La tercera de les jornades serà el 16 de juny. Prèviament a cada sessió, les persones interessades podran enviar les seves preguntes al correu electrònic de participació ciutadana participacio@sitges.cat. El termini per presentar l’enviament de preguntes per a la primera audiència pública serà el dijous 8 d’abril.

L’Ajuntament de Sitges reprèn les jornades de participació ciutadana ‘T’hi sumes?’ amb la programació d’un nou cicle d’audiències públiques a partir del mes d’abril i fins a final d’any per debatre i respondre les inquietuds de la ciutadania sobre grans temes d’interès.

Les dues primeres jornades es faran els dies 12 i 14 d’abril de manera telemàtica a les 18 h i tractaran sobre l’impacte de la Covid-19 i les mesures per atendre-la, i també es presentarà el projecte de l’Escorxador i el Patronat. Al llarg de l’any també n’hi haurà d’altres trobades de participació ciutadana on es parlarà sobre qüestions com la rendició de comptes del Pla d’Actuació Municipal,  l’habitatge de Protecció Oficial (HPO) o el nou model de platges, entre d’altres.

La regidora de Participació Ciutadana, Elisabeth Pérez, assenyala que “les audiències públiques són una acció de transparència que permet al govern explicar detalladament certs temes i a la ciutadania li permet recollir més informació si és un tema del seu interès a través de les preguntes”.   

Totes les audiències públiques tindran una durada màxima d’una hora i mitja i es podran seguir en streaming mitjançant el canal oficial de Youtube de l’Ajuntament de Sitges. Després de la presentació del tema a través de les intervencions dels i les regidores participants, posteriorment hi haurà un torn obert de preguntes per respondre les qüestions que hagin arribat via e-mail o bé les que es facin en directe a través del xat de youtube.

Prèviament a cada sessió, les persones interessades podran enviar les seves preguntes al correu electrònic de participació Ciutadana participacio@sitges.cat. El termini per presentar l’enviament de preguntes per a la primera sessió serà el dijous 8 d’abril.         

La regidoria de Participació ciutadana organitza aquestes sessions i en funció de l’evolució de la pandèmia i de les restriccions vigents a cada moment, es determinarà si les audiències públiques seran virtuals o presencials.

Un cop finalitzat el cicle d’audiències públiques, les aportacions es tindran en compte perquè seran informació útil per al govern quan hagi de prendre dedicions sobre els temes que es tractin als processos participatius.

 

PROGRAMACIÓ JORNADES DE PARTICIPACIÓ CIUTADANA ‘T’HI SUMES?’

L’Impacte de la Covid-19

La programació arrencarà el dilluns 12 d’abril amb la primera audiència telemàtica centrada en l’Impacte de la Covid-19 i mesures per atendre-la. La sessió durarà de 18 a 19.30 hores i permetrà al govern donar compte de les mesures adoptades en relació a la Covid-19 i també explicar les accions que es duen a terme per donar resposta a l’evolució de la pandèmia i a les necessitats imminents de la ciutadania com els ajusts econòmics o socials. 

Durant l’acte intervindran l’alcaldessa de Sitges, Aurora Carbonell; la regidora de Participació Ciutadana i Salut Pública, Elisabeth Pérez; la regidora d’Hisenda, Carme Almirall; el regidor de Promoció Econòmica i Platges, Guillem Escolà; el regidor de Turisme, Luis Miguel Garcia; i la regidora de Drets Socials, Júlia Vigó. 

 

Calendari

12 d’abril - Impacte de la Covid i mesures per atendre-la / 18 – 19.30h (Telemàtica)

14 d’abril Presentació dels projectes de l’Escorxador i el Patronat / 18 – 19.30h (Telemàtica)

16 de juny Rendició de Comptes del Pla d’Actuació Municipal / 18 – 19.30h (Telemàtica/ o presencial)