Saltar al contingut Saltar a la navegació Informació de contacte

Participació ciutadana

L’Ajuntament de Sitges convida a la participació ciutadana

L’impacte de la Covid-19 i les mesures per atendre-la obrirà dilluns 12 d’abril el segon cicle de participació ciutadana ‘T’hi Sumes?’. La següent audiència tindrà lloc el 14 d’abril quan es presentaran els projectes dels equipaments culturals previstos per al Patronat i l’Escorxador. La ciutadania podrà enviar preguntes prèviament a través de l’e-mail participacio@sitges.cat abans de cada sessió, i també, podrà enviar preguntes al xat en directe durant la retransmissió que es farà de manera telemàtica a les 18 h al canal de youtube de l’Ajuntament de Sitges.

L’Ajuntament de Sitges impulsa la participació ciutadana a través d’un nou cicle d’audiències públiques en el marc de les  jornades ‘T’hi sumes?’ a partir del mes d’abril. L’objectiu és que la ciutadania pugui debatre i resoldre dubtes o plantejar inquietuds sobre la Covid-19 o els equipaments culturals, entre altres qüestions. La regidoria de Participació i Transparència ha programat tres audiències públiques els dies 12 (sobre la Covid-19), 14 d’abril (sobre els equipaments culturals) i 16 de juny (sobre el Pla d’Actuació Municipal 2019-2023). Al llarg de l’any també està previst altres trobades de participació ciutadana.

Les sessions es faran a les 18 hores i tindran una durada d’una hora i mitja com a màxim. A causa de les restriccions actuals per la pandèmia de la Covid-19, les dues primeres sessions es faran de manera telemàtica i la tercera, si la situació de la pandèmia ho permet es farà en format híbrid (presencialment i telemàtica).

La programació començarà el dilluns 12 d’abril a les 18 hores amb la 1a audiència pública centrada en l’impacte de la Covid-19 i les mesures per atendre-la. La sessió permetrà donar compte de les mesures adoptades en relació a la Covid-19 i també explicar les accions que es duen a terme per donar resposta a l’evolució de la pandèmia i a les necessitats imminents de la ciutadania com els ajusts econòmics o socials. Durant l’acte intervindran l’alcaldessa de Sitges, Aurora Carbonell i Abella; la regidora de Participació Ciutadana i Salut Pública, Elisabeth Pérez Ribas; la regidora d’Hisenda, Carme Almirall i Viñola; el regidor de Promoció Econòmica i Platges, Guillem Escolà Hueso; el regidor de Turisme, Luis Miguel Garcia Alcaraz; i la regidora de Drets Socials, Ciutadania i Igualtat, Júlia Vigó i Pascual. 

La 2a audiència Pública serà el 14 d’abril a les 18 h. En aquesta trobada es presentaran els projectes de rehabilitació de L’Escorxador i del Patronat, propietats de l’Ajuntament de Sitges. L’edifici de l’Escorxador s’adequarà per convertir-lo en una sala polivalent per realitzar activitats culturals vinculades principalment a les arts escèniques i musicals de petit format. El Patronat també es reformarà per tal que esdevingui un centre cultural on també s’hi acollin activitats literàries. Aquesta jornada comptarà amb la participació de l’alcaldessa de Sitges, Aurora Carbonell; la regidora de Participació Ciutadana i Salut Pública, Elisabeth Pérez; el regidor de Cultura, Xavier Salmerón; el regidor de Tradicions i Festes, David Martínez, i el responsable de l’Avantprojecte de rehabilitació i adequació del Patronat, Pol Massoni, de la cooperativa d’arquitectes el responsable de l’Avantprojecte de rehabilitació i adequació del Patronat, Pol Massoni, de la cooperativa d’arquitectes LACOL; la responsable del Projecte Bàsic i Executiu de rehabilitació i adequació de l’Escorxador, Clara Ocaña, de l’estudi CO-A, i l’enginyer escènic responsable del projecte escenotècnic de l’Escorxador, Juanra Valladares.

La rendició de comptes del Pla d’Actuació Municipal (PAM) 2019-2023 centrarà la tercera audiència pública el 16 de juny a les 18 hores que es preveu en format híbrid. És a dir telemàticament i, si l’estat de la pandèmia ho permet, també presencial al Miramar-Centre Cultural. Després d’arribar a l’equador del mandat, es donarà compte del Pla d’Actuació Municipal, que és el principal instrument de planificació estratègica per a l’acció de govern.

 

Participació ciutadana

Les audiències públiques es podran seguir en streaming mitjançant el canal oficial de Youtube de l’Ajuntament de Sitges. Després de la presentació del tema a través de les intervencions dels i les regidores participants, hi haurà un torn obert de preguntes per respondre les qüestions que hagin arribat via e-mail o bé les que es facin en directe a través del xat de youtube.

Prèviament a cada sessió, les persones interessades podran enviar les seves preguntes al correu electrònic de participació Ciutadana participacio@sitges.cat. El termini per presentar l’enviament de preguntes per a la primera sessió serà el dijous 8 d’abril. Per a la segona audiència pública, hi ha temps d’enviar un e-mail fins al 12 d’abril i per a la tercera, fins a  l’11 de juny.         

Després del cicle d’audiències públiques, es recolliran totes les aportacions i es tindran en compte perquè seran informació útil per al govern quan hagi de prendre dedicions relacionades sobre els temes que es tractaran als processos participatius.

 

PROGRAMACIÓ JORNADES DE PARTICIPACIÓ CIUTADANA ‘T’hi sumes?’

 

Audiència pública: Impacte de la Covid-19 i mesures per atendre-la

12 d'abril, de 18 a 19.30

Telemàtica a:

Youtube Aj. Sitges

 

Audiència pública: Presentació dels Projectes de L’Escorxador i el Patronat

14 d'abril, de 18 a 19.30 h

Telemàtica a:

Youtube Aj. Sitges

 

Audiència pública: Rendició de comptes del Pla d’Actuació Municipal (PAM) 2019-2023

16 de juny, de 18 a 19.30 h

Presencial i telemàtica a:  Miramar- Centre Cultural i Youtube Aj. Sitges

 

 

 

PARTICIPACIÓ CIUTADANA

 

  • PREGUNTES PRÈVIES PER E-MAIL

           Les preguntes per a les properes audiències públiques es poden enviar al    

           Correu electrònic: participacio@sitges.cat.

 

  • Fins al 12 d’abril

           Per a la 2a audiència pública Presentació dels Projectes de L’Escorxador i El Patronat del dia 14 d’abril

 

  • Fins a l’11 de juny

           Per a la 3a audiència pública Rendició de comptes del Pla d’Actuació Municipal (PAM) 2019-2023  del dia 16 de juny

 

 

  • PREGUNTES EN DIRECTE

 

  • Xat del Canal de youtube de l’Ajuntament de Sitges