El Sitges Next - Festival d’innovació en comunicació, els dies 9 i 10 de maig, reunirà una vintena de professionals de diferents àmbits de la comunicació, que exposaran les noves tendències i camins d’un sector en canvis i reptes constants.
La xerrada s’adreça tant a comerciants com a consumidors amb l’objectiu que ambdues parts coneguin quins són els requisits mínims exigibles pel que fa a la informació que han de donar els establiments.
Tercera edició de la Ruta gastronòmica de la DO Penedès a Sitges. Unim la gastronomia marinera amb ADN sitgetà amb la seu raïm local. Una experiència pels més sibarites del paladar, en un entorn arquitectònic excepcional: una de les cases més emblemàtiques del Passeig Marítim de Sitges, actual Hotel Casa Vilella.
CIM – Centre d’Interpretació de la Malvasia de Sitges i Capella de l’Hospital Sant Joan (Sitges)
Sentir com la música i el vi comparteixen una mateixa vi-bració en aquesta activitat. L’estat de serenitat que pot generar un concert de handpan dins la preciosa capella modernista del 1915 de l’Hospital de Sitges: un pla perdecte perfecte per a degustar un vi del celler amb tots els sentits oberts i disposats a vi-brar. Mitjançant la dimensió vi-bracional de la música, viurem els sons terrenals i ancestrals cap a cants harmònics èters, i el vi i la música es barrejaran en l’espai sagrat i màgic de la capella de l’Hospital de Sitges.
Oui, els macarons són una delícia típica de França; no els confonguis amb els que s’escriuen amb dues erres. Combina dos productes selectes: Malvasia de Sitges i aquest dolç en forma de galeta, amb dues tapes de farina d’ametlla cuita com un merengue, farcides de ganache, o cremes de diferents gustos. En una paraula: opulència. Un duet conduït per un altre parella: la sommelier Nika Shevela i la xef pastissera Ruth Gou. Gaudeix d’aquests dos luxes delicats, fets artesanals, i amb un context històric i territorial apte per a amants del dolç.
Aquesta exclusiva activitat consisteix en un tast de vins dolços guanyadors del Concours Mondial de Bruxelles, de la mà del seu coordinador a Espanya i Catalunya Frederic Galtier. El Concours Mondial de Bruxelles es celebra cada any, i és un espai on es seleccionen els millors vins internacionals en cada categoria en quatre sessions. L’any passat, el celler de l’Hospital va tenir l’honor de guanyar una medalla d’or a l’apel·lació de “Vino de la Tierra” amb la Malvasia Dolça 2011, i amb aquesta activitat volem donar a conèixer altres malvasies premiades, imprescindibles en el nostre viatge més internacional.
Tercera edició de l’espai on productors, elaboradors, distribuïdors i restauradors podran compartir coneixements de la Malvasia de Sitges. Una oportunitat única per presentar productes i crear xarxa. Una fira única i especialitzada en una sola varietal de raïm.
Centre d’ Interpretació de la Malvasia de Sitges, Plaça Joan Duran i Ferret, s/n
Presentació del nou llibre familiar. Descobrirem la nova Petita Història que es suma a la mítica col·lecció de referència de la cultura popular a Catalunya. Una obra plena d’història, llegendes, i, sobretot, Malvasia de Sitges, explicada a mida per la canalla de la casa, un relat entretingut que aproparà la història i importància d’aquest patrimoni líquid als més petits. Acte presentat per la mateixa il·lustradora Pilarín Bayés, acompanyada de les dues autores del text, Noemí Milà i Alba Gràcia.
Centre d’ Interpretació de la Malvasia de Sitges, Plaça Joan Duran i Ferret, s/n
Els sommeliers i els perfumistes tenen una cosa en comú: treballen amb l’olfacte, una eina difícil de dominar. Però la malvasia ens ho posa fàcil: és una de les varietats més aromàtiques dels vins monovarietals tradicionals. Aquesta activitat, dirigida per David Bautista, tècnic i formador en fragàncies, ens ajudarà a entendre les grans similituds entre les aromes des de les seves bases aperfumades, que també trobem als vins aromàtics de la Malvasia de Sitges. Un tast perfumat amb embolcalls de luxe que no et pots perdre.