Saltar al contingut Saltar a la navegació Informació de contacte

Promoció econòmica

Suport a l'ocupació en el sector de l'hostaleria i la restauració 2023

Iniciativa per impulsar el sector de l'hostaleria i la restauració de Sitges. La regidoria de Promoció Econòmica i el Gremi d'Hostaleria de Sitges, organitzen durant els mesos de febrer a maig una sèrie de jornades per a empreses i treballadors/res, càpsules formatives relacionades amb la posicions de sala i cuina i un Cara a Cara (Entrevistes ràpides) entre empreses, que posaran ofertes de treball, i persones interessades en trobar feina.

Programació i inscripcions

 

Cara a Cara (Entrevistes ràpides) entre empreses i treballadors/res

Si estàs interessat en treballar sector de l’hostaleria i la restauració, et pots registrar a les entrevistes ràpides entre empreses i treballadors/res. El mètode serà amb entrevistes de 5 min amb empreses del sector per tal de conèixer perfils professionals diferents (servei de sala i barra, cuiner i auxiliars, cambrer/res de pisos, i altres posicions relacionades). Es donarà prioritat sobretot a les posicions de sala i cuina que actualment són les més difícils de cobrir.

28 de març de 2023

9-15h

Edifici Miramar de Sitges (c/Bernat de Fonollar, 19)

>formulari inscripcions

(el període d'inscripcions estarà obert fins el dimarts 21 de març)

 

Càpsules formatives (març-abril de 2023) 

 • Càpsula 1:  Higiene alimentària 
 • Càpsula 2:  Autocontrol sanitari i al·lèrgies en l'elaboració i serveis d'aliments.
                                                                

La correcta manipulació dels aliments, en cadascuna de les fases del procés de producció, pot tenir una clara incidència sobre la seguretat dels productes alimentaris, i per tant, sobre la salut del consumidor.Aquesta formació capacita a les persones que treballen directa o indirectament amb els aliments a manipular-los de manera que evitin que aquests aliments esdevinguin un risc per als consumidors a través del seu consum.

Importancia: segons estipula l’Agència Catalana de Seguretat Alimentària (ACSA) del Departament de Salut de la Generalitat de Catalunya.

 

 • Lloc:CIES Nivell 10, C/Gabriel Pallarès, 12 
 • Dia: 16 i 17 de març, de 9 a 14h
 • Més informació: 93 894 40 61 o nivell10@sitges.cat
 • >inscripcions
Informació de dilluns 13 de març:  el registre d'inscripcions supera el nombre de places disponibles per realitzar les formacions als nostres espais. Es prioritzaran per ordre d'inscripció les persones desocupades. La resta de persones treballadores es tindran en compte per futures formacions dins el mateix projecte.

 

 • Càpsula 3:Tècniques bàsiques en preparació de serveis d’aliments i begudes (abril)

(els continguts i les inscripcions es podran consultar properament)

 

 • Càpsula 4: Atenció bàsica en orientació i comandes al client amb Català, Castellà i Anglès (abril-maig)

(els continguts i les inscripcions es podran consultar properament)

 

 ‘Present i futur del sector de l'hostaleria i la restauració: adaptació del sector’

Jornada dirigida a empreses per parlar del present i futur del sector després del COVID i de la nova regulació laboral.

28 febrer de 2023 - de 9 a 12 h

Miramar - Centre Cultural

> Formulari d'inscripció a la jornada

 

 • 9 - 9:15 h Arribada dels assistents.
 • 9.15-9.30 h Presentació de la jornada. Benvinguda a càrrec , Zuleima Capo, Presidenta del Club de Tast del Gremi d’Hostaleria de Sitges i del Regidor de Promoció econòmica de l’Ajuntament de Sitges, Sr. Guillem Escolà.
 • 9.30- 10.45 h Present i futur després del COVID i de la nova regulació laboral.Taula-debat: experiències i opinions d’empreses del sector: Melià hotels, La Pícara, Los Vikingos, Can Blay. Modera: Alejandro Eguía (Gerent del Gremi d'Hostaleria de Sitges).Torn de preguntes dels assistents.
 • 10:45 – 11:30 h Nous reptes del sector de la hostaleria. A càrrec del Gremi d’Hostaleria de Sitges, la Cambra de Comerç de Barcelona (delegació Garraf i Alat Penedès) i de la Federació d’Empresaris del Gran Penedès (FEGP).Torn de preguntes dels assistents.
 • 11:30 - 11:45 h Tancament de la jornada a càrrec del regidor promoció Econòmica, Sr. Guillem Escolà
 • 11:45 h Networking i esmorzar (cafè/infusió/pasta)

 

‘Contractació i futur del sector. La importància de la formació’

Jornada dirigida a persones que volen treballar en el sector de l'hostaleria i la restauració en posicions de sala i cuina. Es parlarà de les competències laborals  més adients per treballar a les empreses del sector, de contractació.i del programa formatiu entre els mesos de març a maig.

(pendent d'informar del programa de la jornada)

2 de març de 2023- de 9 a 13 h

Miramar - Centre Cultural

> Formulari d'inscripció a la jornada 

 

 • 9 - 9:15 h Presentació de la jornada.Benvinguda a càrrec d’Alejandro Eguía, Gerent del Gremi d’Hostaleria de Sitges i de Maite Pascual com a Cap del Departament de  Promoció Econòmica de l’Ajuntament de Sitges.
 • 9.15 - 10.15 h Competències laborals més importants per treballar en posicions de sala i cuina en hostaleria i restauració, a càrrec de Maricel Ruiz de l’empresa, El Despertador.
 • 10.15- 11-15 h Informació laboral sobre els models de contracte més utilitzats en el sector de l’hostaleria i la restauració, situació actual després de la reforma laboral de desembre de 2021 i un cop passada la pandèmia del COVID, a càrrec de Glòria Garcia, Cap del Servei d’Iniciatives Econòmiques de la Mancomunitat Penedès-Garraf.
 • 11.15 – 12 h Taula debat per parlar de la importància de la formació dins del sector de l’hostaleria i la restauració. Hi participaran, Samuel Valls (Director de l’Escola d’Hostaleria de Sitges), Natalia Matas (Tècnica en formació de l’Escola d’Hostaleria de Sitges) i altres persones treballadores i desocupades del sector. Modera: Conce Selvas (Coordinadora de Programes d’Ocupació del Consell Comarcal del Garraf).
 • 12 - 12.15 h  Presentació de la proposta formativa del projecte de Suport a l'ocupació en el sector de l’hostaleria - Treball i futur en Hostaleria i Restauració, a càrrec d’Esteve Miró, com a Tècnic de Promoció Econòmica de l’Ajuntament de Sitges  i  del compromís de contractació de les empreses agremiades al Gremi d'Hostaleria de Sitges, a càrrec d’Alejandro Eguía, com a Gerent del Gremi d’Hostaleria de Sitges
 • 12.15 - 12.30 h Tancament de la jornada a càrrec de Guillem Escolà,  regidor de Promoció Econòmica i Ocupació de l’Ajuntament de Sitges.
 • 12.30 h cafè/infusió/pasta