Saltar al contingut Saltar a la navegació Informació de contacte

Residus i neteja viària

Recollides especials

Recollida de voluminosos

Els mobles i trastos vells es recullen a domicili amb cita prèvia. La recollida es realitzarà un dia a la setmana fix en cada una de les zones establertes. L'objectiu és facilitar al ciutadà la correcta gestió d’aquests residus de gran volum i, per tant, difícils de transportar. També pretén millorar la qualitat dels nostres carrers i espai natural evitant el seu abandó indiscriminat i, alhora, afavorir l'economia circular i el reciclatge.

ZONA 1 - Dimarts / ZONA 2 - Dilluns / ZONA 3 - Dijous / ZONA 4 - Dimecres / ZONA 5 - Divendres

> Sol·licita la recollida al 93 894 75 25 (horari d’atenció ininterromput de 8h a 16h).

> Sol·licita la recollida 'on line'

 

Cal deixar els voluminosos al costat de la porta de casa entre les 20h i les 22h del dia anterior a la concertada amb el servei. Per cada sol·licitud es recolliran un màxim de 3 trastos grossos o 6 de petits. No es recollirà cap voluminós si no se n’ha sol·licitat prèviament la recollida.

ES RECULL mobles vells (sofàs, mobles, cadires, etc.), andròmines (portes, caixes i llistons de fusta, persianes, catifes, joguines trencades, etc.), matalassos, somiers, electrodomèstics i equips d’electrònica i ofimàtica, entre d'altres.

NO ES RECULL runes, fracció vegetal, restes de petites obres domèstiques ni envasos a pressió (bombones de butà, etc.).

Si et cal desfer-te d'algun trasto vell un dia que el servei no passa pel teu barri, recorda que pots obtenir bonificacions de la taxa d'escombraries del 20% portant-ho a la deixalleria (bonificació a partir de 10 aportacions amb la targeta de la deixalleria).

 

Recollida de poda

Les restes de poda es recullen a domicili amb cita prèvia. La recollida es realitzarà un dia a la setmana fixe en cada una de les zones establertes. L'objectiu és facilitar al ciutadà la correcta gestió d’aquests residus difícils de transportar. També pretén millorar la qualitat dels nostres carrers i espai natural evitant el seu abandó indiscriminat i, alhora, afavorir l'economia circular i el reciclatge.

ZONA 1 - Dilluns / ZONA 2 - Divendres / ZONA 3 - Dimecres

> Sol·licita la recollida al 93 894 75 25 (horari d’atenció de 8h a 16h).

> Sol·licita la recollida 'online'

 

Cal treure les restes de poda amb el sac reutilitzable d’1m3 que facilita l’Ajuntament. S’ha de deixar el sac ple, davant la porta de casa, entre les 20h del dia anterior a la recollida i les 14h del dia de la recollida assignat pel servei. El servei recollirà el sac ple i en deixarà un de buit. Per cada sol·licitud es recollirà un sac de poda d’1 m3. No es recollirà cap resta de poda si no se n’ha sol·licitat prèviament la recollida. La fracció vegetal de mida gran caldrà triturar-la prèviament de manera que hi càpiga al sac.

Si et cal desfer-te de restes de poda un dia que el servei no passa pel teu barri, recorda que pots obtenir bonificacions de la taxa d'escombraries del 20% portant-ho a la deixalleria (bonificació a partir de 10 aportacions amb la targeta de la deixalleria).

 

Oli de cuina

L’oli de cuina és un residu especial molt contaminant, un litre d’oli pot contaminar un milió de litres d’aigua. En cap cas es pot llençar pel vàter, l’aigüera, la claveguera, ja que obstrueix canonades, produeix males olors, incrementa les poblacions de rosegadors al clavegueram i dificulta el bon funcionament de les depuradores. A més, quan arriba a rius i mars, perjudica la fauna i la flora.

Per facilitar el reciclatge d'aquest residu a Sitges hi ha 12 contenidors específics ubicats al carrer a prop dels principals comerços d’alimentació i escoles.

1 - Caprabo (Cases del Sord - La Plana - Can Pei)

2 - CEIP Maria Ossó (Cases del Sord - La Plana - Can Pei)

3 - Sorli (La Plana Est)

4 - Caprabo (Sant Crispí - Sínia Morera -Oasis)

5 - Mercat Municipal (Nucli antic - Centre)

6 - CEIP Esteve Barrachina (Sant Sebastià)

7 - CEIP Miquel Utrillo (Poble Sec - Pins Vens)

8 - Coviran (Poble Sec - Pins Vens)

9 - Consum (Els Molins)

10 - Carrefour Market (Cases Noves)

11 - Ajuntament Garraf

12 - Parc dels Eucaliptus (Botigues - Rat Penat)

 

Porteu-hi l’oli, prèviament colat, en ampolles de plàstic (no de vidre, que es poden trencar) de menys de 3 litres, ben tapades per evitar vessaments dins els contenidors. Podeu reciclar qualsevol tipus d’oli de cuina: el d’oliva, el de girasol i també el de les llaunes de conserva.

Si el contenidor està ple truqueu al: 93 894 75 25 (horari d’atenció de 8h a 16h).

També pots portar l'oli de cuina usat a la deixalleria i obtenir bonificacions de la taxa d'escombraries del 20% (bonificació a partir de 10 aportacions amb la targeta de la deixalleria). Aquest residu també es pot portar a la mini deixalleria mòbil.