Saltar al contingut Saltar a la navegació Informació de contacte

Salut pública

Com informar d’una plaga

Des de la Regidoria de Salut Pública de l’Ajuntament de Sitges vigilem i controlem les plagues ambientals (rates, ratolins, mosquits, formigues, puces, etc.), recollim les incidències relacionades amb la presència d’aquestes espècies a la via pública i actuem per solucionar-les.

Si es detecta l'aparició de plagues en algun punt de l’espai públic, cal avisar l’Ajuntament. Si la plaga surt del clavegueram, cal indicar el punt exacte d'on s’han vist sortir.

Es pot triar el canal telefònic (010 o 93 811 48 04 si truqueu des de fora del municipi), telemàticament (oac@sitges.cat  , Carpeta ciutadana) o presencial (a les OACs), en funció del que resulti més adequat en cada moment.

El control de plagues en espais privats no és competència municipal. Aconsellem que, en cas de detectar una plaga a casa vostra o a la vostra comunitat, seguiu les recomanacions següents a títol particular:

  • Encarregueu a una empresa especialitzada en control de plagues que actuï a la xarxa de sanejament interior de la vostra finca (ADEPAP Associació d'empreses de control de plagues de Catalunya).
  • Realitzeu periòdicament una neteja de la vostra escomesa de clavegueram mitjançant una empresa especialitzada, evitant així sedimentacions i acumulacions de matèria orgànica que atraurien insectes i acabarien provocant problemes de desguàs.
  • Mantingueu en bon estat de funcionament els elements sifònics dela vostra escomesa de clavegueram, de manera que assegurin un bon tancament hidràulic, evitant així l'entrada d'insectes a la xarxa interior de la finca.

És d’interès saber que la presència de rates no és només atribuïble al clavegueram. També poden provenir d'altres llocs com zones amb vegetació, solars amb runa, habitatges vells no ocupats, torrents, rieres, excavacions per obres, abocadors no controlats, moviment de terres, etc.

 

Tràmits

Informar d’una plaga