Saltar al contingut Saltar a la navegació Informació de contacte

Salut pública

Notícies

L’Ajuntament de Sitges presenta els resultats de l’estudi sobre el virus de l’Hepatitis C

La investigació no demostra que el col·lectiu d’homes que tenen sexe amb homes sigui una població en risc. Aquest resultat és molt important perquè amb base científica contradiu la hipòtesi inicial a partir de la qual partia l’estudi. Alhora, aquest treball científic representa un model nou i innovador per al cribatge d’Hepatitis C, molt eficient i ben acceptat per la població general. És l’estudi més gran en nombre, que s’ha fet fins ara a nivell internacional amb aquesta metodologia, i que ha comptat amb 1.249 participants en 33 hores. En conclusió, no s’ha trobat cap pacient amb Hepatitis C activa (virèmia positiva) i, per tant, que transmeti aquesta malaltia.

L’Escola Miquel Utrillo col·labora amb la campanya de donació de sang del 19 de gener

• L’alumnat de sisè de primària d’aquest centre educatiu promou aquesta iniciativa altruista i solidària en el marc d’un projecte pedagògic per conèixer el cos humà. • Els donants han de demanar hora prèviament a https://donarsang.gencat.cat/ per realitzar aquest gest senzill i voluntari en l’horari que triïn, de 10 a 14 h i de 16 a 20 hores.

L’Escola Esteve Barrachina acull aquest dijous una nova campanya de donació de sang

Les persones donants podran fer les donacions de 16 a 20 hores a les instal·lacions de l’Escola Esteve Barrachina. Prèviament, hauran de demanar hora prèvia a través de la pàgina web https://donarsang.gencat.cat/ca/. Alumnes de l’Escola Esteve Barrachina col·laboren amb aquesta iniciativa solidària amb la creació i elaboració d’una campanya de comunicació sobre la importància de donar sang.

Sitges commemorarà el Dia Mundial de la Sida

Coincidint amb l’1 de desembre, es col·locarà el tapís commemoratiu creat per Isabel Pruna al balcó de l’Ajuntament de Sitges i també s’organitzaran actes al llarg del dia per conscienciar sobre la lluita contra el VIH. L’associació Colors Sitges Link també divulgarà informació a través d’un estand instal·lat de 10 a 19.30 h al Cap de la Vila i organitzarà una gala solidària el 3 de desembre a l’Hotel Dolce, entre altres activitats. L’Espai Jove acollirà la xerrada “Si fos jo...” el proper 20 de desembre a les 17 h amb l’objectiu de desmuntar mites i trencar l’estigma que envolta el VIH.

Carregant resultat