Saltar al contingut Saltar a la navegació Informació de contacte

6 escoles de Sitges s’adhereixen a la campanya ‘Dents fortes i sanes’

Imatge del taller d'higiene bucodental a l'Escola Agnès de Sitges
Imatge del taller d'higiene bucodental a l'Escola Agnès de Sitges
L’alumnat de primer de primària de les escoles de Sitges participen en una campanya per conèixer la importància de mantenir una bona higiene bucodental. Els nens i nenes reben un estoig amb un raspall de dents, un tub de pasta de dents fluorada i informació.

L’Ajuntament de Sitges ha començat la distribució d’un estoig d’higiene bucodental entre l’alumnat de primer de primària de sis escoles de la vila. Més de 200 nens i nenes reben un raspall de dents i un tub de pasta de dents fluorada juntament amb informació sobre com mantenir una higiene correcta.

La iniciativa forma part de la campanya ‘Dents fortes i sanes’ impulsada per de l’Agència de Salut Pública de Catalunya per potenciar la raspallada dental com a mesura preventiva clau davant les càries i altres malalties de la boca. Aquesta acció es realitza als centres educatius que ho han sol·licitat que enguany són l’Escola Agnès de Sitges, Miquel Utrillo, British School of Barcelona, Escola Maria Ossó, Escola Pia i Escola Esteve Barrachina.

L’acció està adreçada a l’alumnat de sis anys perquè es considera una edat idònia per  aprendre a raspallar-se les dents correctament i mantenir aquest hàbit de salut per a la resta de la vida. Paral·lelament, també es realitza un taller d’higiene dental a càrrec d’una higienista dental del CAP Sitges i s’entrega material  educatiu de la Diputació de Barcelona amb el conte ‘La Iaia al país de les dents’.

Les malalties relacionades amb les dents és major en poblacions de vulnerabilitat alta, entorns socioeconòmics desfavorits. En aquest context la campanya vol contribuir a reduir les desigualtats.  

Galeria d'Imatges