Saltar al contingut Saltar a la navegació Informació de contacte

Salut pública

A partir d’aquest diumenge els infants podran sortir al carrer diàriament per fer un passeig

Els menors de 14 anys podran sortir al carrer un cop al dia i acompanyats d’un adult per fer passejos d’una hora i a un màxim d’1km de casa. El passeig diari té per objectiu ser un benefici per a la salut física i emocional dels infants, i també, per als seu desenvolupament motriu i afectiu. Els infants no podran anar als parcs infantils perquè no es permet l’accés a espais recreatius infantils així com tampoc a instal·lacions esportives, i com a mesura preventiva, l’accés a les platges de Sitges es manté tancat

Després de portar més de 40 dies confinats a casa, els menors de 14 anys podran sortir al carrer un cop al dia i acompanyats d’un adult per fer passejos d’una hora a un màxim d’1 km del domicili. El govern espanyol ha fixat la franja des de les 09.00 h del a les 21.00 h per tal que infants puguin fer les sortides.

La sortida diària dels menors de 14 anys és permet pel seu benefici físic i emocional. No podran fer ús, però, d’aquesta mesura els menors de 14 anys que presentin símptomes o que estiguin en aïllament domiciliari a causa de tenir un diagnòstic per Covid-19 o bé que es troben en període de quarantena per haver tingut contacte amb alguna persona amb símptomes o diagnosticada de Covid-19. 

Durant el passeig diari, un adult podrà acompanyar fins a 3 infants que convisquin en el mateix àmbit familiar. Els nens, les nenes i els adolescents podran circular per qualsevol via pública o espai d’ús públic autoritzats, sempre que es respecti el límit màxim d’1km del domicili. Els infants no podran anar als parcs infantils perquè no es permet l’accés a espais recreatius infantils així com tampoc a instal·lacions esportives, i com a mesura preventiva, l’accés a les platges de Sitges es manté tancat.

La mainada està confinada a casa des que es van tancar les escoles. El dia 13 de març els infants ja no van anar als centres educatius, just un dia abans que es decretés l’estat d’alarma el 14 de març.

 

Mesures de protecció

 

Aquest relaxament del confinament dels menors cal fer-lo amb les mesures de seguretat, protecció, higiene i de distanciament social indicades per les autoritats sanitàries. 

 

  • Manteniment de la distància social de dos metres amb les persones del carrer i les mesures d’higiene (rentar-se les mans).
  • No és obligatori l’ús de mascaretes i en tot cas poden ser higièniques, quirúrgiques o casolanes. En els infants de 0 a 3 anys, no és recomanable.
  • No són necessaris els guants.
  • Cal rentar-se les mans en sortir i tornar a casa.
  • Abans de sortir, caldrà prendre la temperatura a totes les persones del nucli familiar i si alguna persona té més de 37º, no podrà sortir cap membre de la família.
  • S’han d’utilitzar les escales i no l’ascensor

Per a més informació, cal consultar canalsalut.gencat.cat/coronavirus