Saltar al contingut Saltar a la navegació Informació de contacte

Salut pública

Continuen les xerrades sobre l’afectació emocional de la Covid-19

Sota el títol ‘L’impacte del coronavirus en la salut emocional d’infants i adolescents’, la segona xerrada del cicle ‘Com ens ha afectat la COVID 19? Conseqüències emocionals de la pandèmia?’, tindrà lloc el dimarts 10 de novembre, a les 19 hores.

L’Ajuntament de Sitges continua amb les xerrades sobre l’afectació emocional de la Covid-19. Després de tractar la gestió del dol i els recursos per superar la mort d’un ésser estimat a causa del coronavirus, la següent cita amb el cicle és el 10 de novembre, a les 19 hores. En aquesta ocasió, Carme Crespo, psicòloga infantojuvenil i terapeuta especialitzada en EMDR (Desensibilització i reprocessament del Trauma a  través del moviments oculars) amb població infantil, juvenil i adulta, conduirà la sessió.

La xerrada se centrarà a oferir a les mares i pares informació sobre aquells senyals d'alerta que els poden indicar que l’actual situació ha sobrepassat als seus  fills, així com en proporcionar-los recursos per tal que puguin actuar com a correguladors, acompanyant les emocions i les respostes que es puguin produir.

El cicle ‘Com ens ha afectat la COVID 19? Conseqüències emocionals de la pandèmia? inclou un total de cinc xerrades en què es tracta l’impacte del coronavirus en el dia a dia de les persones i en les seves relacions amb les altres. Organitzades conjuntament per la regidoria de Drets Socials, Ciutadania i Igualtat, i la regidoria de Salut Pública, les xerrades estan dirigides per psicòlegs i altres experts en processos de canvi, salut emocional i benestar social.

La propera sessió tindrà lloc el dijous 19. En ella es parlarà sobre com gestionar les pors, la soledat, el confinament o el canvi d’hàbits. La xerrada anirà a càrrec de Daniel Llaudet, psicòleg expert en processos de canvi i gestió emocional en situacions d’emergència.

L’Ajuntament de Sitges i Fundació “la Caixa” van signar dijous passat un conveni de col·laboració per aquest projecte d’acompanyament emocional que té com a objectiu donar suport a la ciutadania per fer front a les conseqüències emocionals de la Covid-19. La Fundació “la Caixa” aporta 8.000 euros al projecte canalitzats a través de l'Acció Social de CaixaBank.

 

PROGRAMA DE XERRADES

 

  • DIMARTS 10 DE NOVEMBRE

 

‘L’impacte del coronavirus en la salut emocional d’infants i adolescents.’

A càrrec de Carme Crespo. Psicòloga infantil.

A les 19 hores.

 

  • DIJOUS 19 DE NOVEMBRE

 

‘La vida en un context de coronavirus. Com gestionar les pors, la soledat, el confinament o el canvi d’hàbits.’

A càrrec de Daniel Llaudet, psicòleg expert en processos de canvi i gestió emocional en situacions d’emergència.

A les 19 hores.

 

  • DIMARTS 24 DE NOVEMBRE

 

‘La Covid-19 i les residències. Xerrada dirigida a persones que treballen en residències, tant de gent gran com de discapacitats.’

A càrrec d’Isabel Blanco Rincón, Terapeuta Gestalt i Sistèmica.

A les 19 hores.

 

  • DIMARTS 1 DE DESEMBRE

 

‘Tenir un familiar en una residència en el context de la Covid-19. Xerrada dirigida a familiars d’usuaris de residències, tant de gent gran com de discapacitats.’

A càrrec d’Isabel Blanco Rincón, Terapeuta Gestalt i Sistèmica.

A les 19 hores.

 

 

Per donar compliment a les mesures de seguretat sanitària establertes, les conferències es realitzen de forma telemàtica, a través de la plataforma online Zoom. Es pot accedir a les xerrades dels dies 10 i 24 de novembre, i 1 de desembre, en el següent enllaç:

 

https://zoom.us/j/94940644373?pwd=czE1RTdsNEd0RWJNS1JNU045T0VHUT09

 

ID de reunió: 949 4064 4373

Codi d’accés: 770005

 

Les persones interessades en segui la sessió del 19 de novembre, ho poden fer a través del següent enllaç:

 

https://zoom.us/j/95830643706?pwd=N245UlBRaXBFazh0MFMrVTErYnk2QT09

 

ID de reunió: 958 3064 3706

Codi d’accés: 638481

 

 

Fundació “la Caixa” amb la lluita contra la Covid

 

Des de l'inici de la crisi de la COVID19, Fundació “la Caixa” ha destinat, a través de CaixaBank, 9,6 milions d'euros a 1.700 projectes relacionats amb el proveïment d'aliments, material sanitari i emergències per donar resposta a les persones vulnerables més afectades per la pandèmia.