Saltar al contingut Saltar a la navegació Informació de contacte

El parc de Can Robert acollirà el 7 de desembre una campanya de donació de sang

Les persones que vulguin donar sang es poden adreçar directament al lloc on estarà ubicat l’autocar o bé poden reservar prèviament l’hora a la pàgina web https://donarsang.gencat.cat/ca/.

Sitges acollirà aquest mes de desembre una nova campanya de donació de sang per conscienciar la ciutadania de la importància d’aquest gest altruista que pot salvar vides. Un autocar del Banc de Sang i Teixits s’ubicarà al parc de Can Robert, davant de la guingueta, el dijous dia 7, de 10 a 14 hores i de 17 a 21 hores. L’objectiu d’aquesta iniciativa és contribuir a atendre les necessitats de sang i teixits dels pacients de Catalunya. En aquests moments, i a causa de les noves variants Òmicron, el banc necessita també el plasma d’homes vacunats que hagin tingut la COVID en els últims sis mesos, per atendre malalts COVID amb defenses baixes.

Donar sang és un acte imprescindible per garantir l’assistència sanitària als hospitals i clíniques, perquè puguin dur a terme intervencions quirúrgiques, tractaments oncològics, trasplantaments d’òrgans i d’altres malalties. El banc necessita 1.100 donacions diàries, ja que les plaquetes caduquen al cap de cinc dies.

Les persones interessades a fer la donació podran adreçar-se directament a l’autocar, però també poden reservar prèviament l’hora a la pàgina web: https://donarsang.gencat.cat/ca/.

 

Qui pot donar sang?

  • Qualsevol persona sana d’entre 18 i 70 anys (65 anys e el cas dels homes que hagin tingut la COVID als últims sis mesos), i que pesi més de 50 quilos. Pots donar sang encara que tinguis el colesterol elevat o prenguis algun dels medicaments més freqüents.

 

Recordeu que:

  • No cal estar en dejú.
  • Cal portar un document d’identificació oficial.
  • Entre donació i donació han de passar un mínim de dos mesos.
  • Els homes poden donar-ne quatre cops l’any i les dones poden donar-ne tres cops l’any.

 

Lloc, dia i hora:

  • Lloc: Parc de Can Robert (Passeig de Vilafranca, 35).
  • Data: dijous 7 de desembre de 2023.
  • Horari: de 10 a 14 h i de 17 a 21 h.

 

 

 

Arxius Adjunts