Saltar al contingut Saltar a la navegació Informació de contacte

El receptari sobre llegums ja està disponible en format digital i audiovisual

En el marc de la campanya per fomentar el consum de llegums per a una alimentació saludable, s’han publicat les receptes dels cuiners participants en la trobada de cuina internacional. Els vídeos i la descripció de les receptes es poden veure al canal de Youtube de l’Ajuntament i consultar a www.sitges.cat.

Les 10 receptes amb llegums que es van cuinar a la trobada internacional de cuiners i cuineres a l’IES Joan Ramon Benaprès, ja es poden consultar als canals de comunicació de l’Ajuntament. Tant al canal de Youtube com a https://www.sitges.cat/jornadesdelsllegums es poden veure els vídeos de presentació de cada recepta, així com un reportatge de resum de la jornada “Un tomb pel món amb els llegums”. Per aquells usuaris i usuàries que vulguin consultar l’elaboració del plat, també s’ha editat un receptari digital.

Els vídeos recullen receptes tradicionals de països tan diversos com l’Uruguai, Japó, Senegal, Ucraïna, Marroc, França, Mèxic o Xile. Es poden trobar plats com un tahine de verdures del Marroc, una sopa japonesa, uns “porortos con riendas” típics de Xile o uns fesols amb iuca del Senegal. La descripció de les receptes inclou, a més, una petita biografia de cadascun dels cuiners i la descripció detallada de tots els ingredients, per aquelles persones que vulguin experimentar a la cuina amb els llegums.

L’Ajuntament i l’associació Slow Food del Garraf i Penedès organitzen aquesta iniciativa, que té com a objectiu conscienciar la població sobre els beneficis nutricionals que aporta el consum de llegums, ja que són una font rica en nutrients com fibra, vitamines, minerals, antioxidants, proteïnes i hidrats de carboni. A més, aquests vegetals són aliments sostenibles que ajuden a tenir cura del planeta, gràcies a la seva baixa petjada de carboni.

El Gremi d’Hostaleria de Sitges també s’ha sumat a aquesta iniciativa i fins el 3 de març, 13 restaurants sitgetans participen en les Primeres Jornades dels Llegums als restaurants, recomanant un o més plats de les cartes amb aquest ingredient com a protagonista.

Aquesta acció se suma a la campanya de foment per a l’alimentació saludable que l’Ajuntament està portant a terme.