Saltar al contingut Saltar a la navegació Informació de contacte

Salut pública

Finalitza el cicle de xerrades de suport emocional entorn la COVID 19

El cicle de xerrades organitzat per l’Ajuntament de Sitges finalitza aquest dimarts amb una sessió sobre com afrontar el tenir un familiar en una residència en el context de la Covid-19. La xerrada anirà a càrrec d’Isabel Blanco, terapeuta Gestalt i Sistèmica

L’impacte emocional de tenir un familiar en una residència en el context actual centrarà aquest dimarts la darrera xerrada del cicle de suport entorn la COVID-19 que organitza l’Ajuntament de Sitges. En aquest cas la sessió està dirigida a familiars d’usuaris de residències, tant de gent gran com de persones amb discapacitat, i anirà a càrrec d’Isabel Blanco Rincón, Terapeuta Gestalt i Sistèmica. Per accedir, cal clicar en el següent enllaç

https://zoom.us/j/94940644373?pwd=czE1RTdsNEd0RWJNS1JNU045T0VHUT09

Sota el títol ‘Com ens ha afectat la COVID 19? Conseqüències emocionals de la pandèmia?’ el cicle ha comptat amb un total de cinc xerrades en què s’ha tractat l’impacte del coronavirus en el dia a dia de les persones i en les seves relacions amb les altres, i s’han centrat en aspectes vitals com les pors, el confinament, la soledat, el canvi d’hàbits o el dol, entre altres.

L’Ajuntament de Sitges ja treballa en la 2a edició d’aquest cicle que es preveu es pugui oferir durant el primer trimestre del 2021. En aquesta ocasió, el cicle es vol oferir més en format taller per tal de poder posar en pràctica els conceptes que s’han anat apuntat en el primer cicle de xerrades. Paral·lelament, l’Ajuntament vol també dirigir-se específicament a col·lectius que han estat sotmesos a un gran impacte emocional –com treballadors del sector sanitari i assistencial-  i ampliar el ventall d’eines per gestionar les emocions.

Organitzades conjuntament per la regidoria de Drets Socials, Ciutadania i Igualtat i la regidoria de Salut Pública, i amb el suport de la Fundació “la Caixa”, les xerrades han estat dirigides per psicòlegs i altres experts en processos de canvi, salut emocional i benestar social. Per donar compliment a les mesures de seguretat sanitària establertes, les conferències s’han realitzat de forma telemàtica, a través de la plataforma online Zoom.