Saltar al contingut Saltar a la navegació Informació de contacte

Salut pública

Finalitza la campanya d’inspecció als establiments de tatuatges

El servei de Salut Pública de l’Ajuntament de Sitges finalitza les actuacions de vigilància i control sanitari als establiments de tatuatge i pírcing de Sitges.

El Servei de Salut Pública de l'Ajuntament de Sitges, amb col·laboració amb el Servei de Salut Pública de la Diputació de Barcelona, ha dut a terme la campanya de vigilància i control sanitari dirigida als establiments de tatuatge i pírcing de centres no sanitaris de Sitges. L'objectiu és protegir la salut dels usuaris d'aquests establiments i al seu personal aplicador.

Fer-se un tatuatge o un pírcing provoca, com explica el regidor de Salut Pública de l'Ajuntament, Ignasi Garrigó “el trencament de la barrera protectora que forma la pell i això pot provocar riscos i complicacions si aquestes pràctiques no es realitzen amb les condicions sanitàries adients ni estan fetes per experts”.

En el decurs de la campanya s'han visitat els tres establiments que hi ha al municipi i fruit de les actuacions de control sanitari s'ha comprovat que aquests centres reuneixen els requisits higienicosanitaris que recull el Decret 90/08 on es regulen els requisits higienicosanitaris i les pràctiques d'aquests centres.

En els últims anys ha augmentat la pràctica de fer-se tatuatges, pírcings o micropigmentacions. Això ha provocat, com a conseqüència, un creixement del nombre d'establiments que ofereixen aquest tipus de serveis. Per tal que es compleixin les condicions sanitàries adients, durant la segona quinzena s'han fet diferents visites d'inspecció tant a Sitges com al Masnou.