Saltar al contingut Saltar a la navegació Informació de contacte

Salut pública

L’Ajuntament de Sitges continua la campanya contra l’abandonament d’excrements de gossos al carrer

Els col•lectius ciutadans interessats podran sol•licitar la realització de tallers de sensibilització, fins a finals d’any, on s’explicarien les problemàtiques sanitàries i d’imatge de Sitges que genera aquest fenomen incívic.

El setembre marca un nou punt d’inflexió en la campanya de l’Ajuntament de Sitges contra l’abandonament d’excrements de gossos a la via pública. Després d’haver culminat una primera fase a través de les xarxes socials, ara la iniciativa pren forma de cartelleria a la via pública, on ja es poden visualitzar molts fanals i espais públics que recorden la necessitat de recollir les defecacions de les mascotes. En aquest sentit, la regidora de Salut Pública, Elisabeth Pérez, explica que “confiem que aquesta campanya sigui molt clara i ens ajudi a reconduir aquests comportaments incívics” i afegeix que “volem donar tota la informació de què suposa aquesta problemàtica per a la salut, la imatge i la convivència a Sitges. Fins i tot expliquem quines són les sancions previstes, tot i que no tenim cap ganes de posar multes, sinó de solucionar aquest problema”.

Entre els col·lectius a qui s’oferirà la possibilitat de demanar tallers informatius hi ha    les escoles, les associacions de famílies i diverses entitats ciutadanes. En el cas de les escoles, aquestes sessions volen situar els infants com a persones actives en la resolució del problema, ja que se’ls traslladarà quins inconvenients sanitaris comporta l’abandonament d’excrements i com han d’actuar en cas de localitzar-ne o de contacte fortuït amb algun excrement.

La regidora de Salut Pública, Elisabeth Pérez, constata que “els infants i les persones amb mobilitat reduïda són col·lectius que poden veure’s especialment afectats per els excrements abandonats al carrer”. La regidora insisteix en els problemes sanitaris que poden ocasionar aquestes femtes, però afegeix que “també generen un evident problema de convivència i de mala imatge de Sitges”. L’aparició de cartells pels carrers i places de Sitges vol fer veure a la ciutadania que aquesta és una problemàtica que afecta tant les persones residents com les turistes, de manera que es demana el civisme per part de tothom.