Saltar al contingut Saltar a la navegació Informació de contacte

Salut pública

L’Ajuntament de Sitges realitza avui i demà treballs de desinsectació del clavegueram per evitar la proliferació de les paneroles

La intervenció es realitza a set carrers del Poble Sec: Perpetu Socors, Estalvi, Pilar Franquet, Cardenal Vidal i Barraquer, Josep Tarradellas i Joan, Pins Vens, i Camí de la Fita. L’actuació consisteix en l’aplicació d’un producte de desinsectació a la canonada d’aigües fecals del clavegueram.

La regidoria de Salut Pública de l’Ajuntament de Sitges realitza avui i demà, 26 i 27 d’agost al matí, una actuació de desinsectació a set carrers del Poble Sec per evitar la proliferació de paneroles a la via pública. Una empresa especialitzada durà a terme les actuacions necessàries al clavegueram als carrers Perpetu Socors, Estalvi, Pilar Franquet, Pins Vens, Cardenal Vidal i Barraquer, Josep Tarradellas i Joan, i Camí de la Fita.

Els treballs duren dos dies i consisteixen en l’aplicació d’un producte de desinsectació a la canonada d’aigües fecals del clavegueram dels carrers afectats, elaborat amb un 60% de pintura desinfectant i un 40% d’aigua. L’aplicació del producte ha començat al carrer Josep Tarradellas i Joan, a les sis del matí i després continuarà als carrers Pilar Franquet, Estalvi, Pins Vens i Perpetu Socors, fins a les dues de la tarda. L’actuació continuarà demà al Camí de la Fita i Cardenal Vidal i Barraquer. L’eficàcia d’aquest tractament té una durada d’uns sis mesos i, posteriorment, es realitzaran tractaments de seguiment. Una empresa especialitzada i inscrita als serveis plaguicides (ROESP) del Departament de Salut Pública de la Generalitat de Catalunya és l’encarregada de l’aplicació del tractament desinsectant a Sitges. 

La regidora de Salut Pública, Elisabeth Pérez, destaca que “l’Ajuntament realitza tasques de manteniment periòdiques, però que les paneroles proliferen a l’estiu tant a l’àmbit públic com al privat”. És per aquesta raó que Elisabeth Pérez considera fonamental “la col·laboració ciutadana per al control de les plagues, per a que des de l’àmbit privat també es tingui cura de l’aplicació de productes de desinsectació que evitin la seva proliferació”.

L’Ajuntament de Sitges ha encarregat una diagnosi de l’actuació per valorar-ne els resultats i estudiar si cal reforçar les accions.

Actuacions dutes a terme: camió d’aigua a pressió i càmeres a les clavegueres

A l’estiu els treballs s’intensifiquen amb mètodes especialment indicats per a l’obtenció de resultats eficients per al control de paneroles. Fins ara s’han realitzat actuacions com tasques de manteniment mensuals amb inspeccions als carrers. L’empresa especialitzada contractada per al control de plagues a Sitges, després de detectar alguns focus de paneroles, va desinsectar les tapes de clavegueram dels set carrers.

Després d’aquest tractament, del 9 al 13 d’agost, es va portar a terme una neteja de tot el clavegueram d’aquesta zona amb aigua a pressió. Un cop net, es va procedir a passar una càmera per tot el clavegueram per detectar el possible focus de paneroles i obtenir informació amb què elaborar un informe tècnic.

En el cas d’observar paneroles, cal posar-se en contacte amb el servei de Salut Pública a sanitat@sitges.cat  o al telèfon 93 810 91 00.   

Arxius Adjunts

Galeria d'Imatges