Saltar al contingut Saltar a la navegació Informació de contacte

Salut pública

L’Ajuntament de Sitges reforça la campanya de sensibilització per promoure les mesures sanitàries a la restauració

Ja s’han repartit 35.400 sotagots d’un sol ús a 120 establiments entre bars i restaurants de Sitges amb l’objectiu de recordar les mesures sanitàries per prevenir contagis. El missatge principal és insistir en l’ús de la mascareta en tot moment, exceptuant el moment de menjar o beure.   Amb aquesta acció preventiva també es vol contribuir a la seguretat dels treballadors dels establiments.

Sitges reforça la campanya de sensibilització per promoure les mesures sanitàries per evitar la propagació del coronavirus a la restauració. La campanya, impulsada des de mitjans de desembre pel servei públic de Salut pública i el comitè Covid de l’Ajuntament de Sitges, consisteix en la distribució d’un total de 100.000 sotagots d’un sol ús entre els bars, restaurants, forns de pa amb degustació i vinoteques amb degustació.

Amb el lema ‘Si aquí poses la copa, mascareta a la boca’, la campanya neix amb l’objectiu de recordar a la clientela la importància de portar sempre la mascareta a excepció del moment en què es beu o es menja. El missatge, que s’ha fet seguint la imatge corporativa de la campanya de promoció turística ‘Si, a Sitges’, s’ha editat en català, castellà, anglès i francès. 

La regidora responsable del servei de salut pública, Elisabeth Pérez, posa de manifest que “la mascareta és una de les mesures de seguretat més bàsiques per seguir lluitant contra el virus i evitar-ne el contagi, però s’ha observat que hi ha gent que es treu la mascareta quan seu a la taula d’un bar o restaurant. Aquesta és una pràctica de risc i, per això, hem fet aquesta campanya per contribuir que als establiments, on es consumeixen menjars i begudes, la gent tingui la mascareta posada a tota hora exceptuant el moment en què està consumint estrictament, i amb la idea de protegir la salut dels propis treballadors i protegir el manteniment de l’activitat”.

Fins ara, una informadora sobre les mesures anti-covid i un tècnic municipal han repartit 35.400 sotagots a 120 establiments a Sitges. A més del repartiment dels sotagots també revisen el compliment de les mesures de seguretat i higiene per prevenir contagis per Covid-19, que han de seguir els establiments de restauració.

La campanya serveix, doncs, per informar i resoldre dubtes dels restauradors i també per vetllar pel compliment de mesures dictades per les autoritats sanitàries en la lluita contra la Covid-19 com l’aforament de les terrasses, la presència de gel hidroalcohòlic, la distància entre taules.    

Si hi ha establiments que encara no tinguin sotagots i estiguin interessats a tenir-ne poden enviar un e-mail a sanitat@sitges.cat.   

Galeria d'Imatges