Saltar al contingut Saltar a la navegació Informació de contacte

Salut pública

L’Ajuntament organitza un cicle de xerrades per tractar les conseqüències emocionals de la Covid-19

Les xerrades tenen com a objectiu ajudar a la ciutadania a fer front a les conseqüències emocionals de la Covid-19
Les xerrades tenen com a objectiu ajudar a la ciutadania a fer front a les conseqüències emocionals de la Covid-19
El programa inclou xerrades dirigies al públic en general i altres sectorials, pensades per a col·lectius específics. Durant les ponències, que es realitzaran de forma telemàtica, es tractaran temes com el confinament, les pors, el dol, la soledat o el canvi d’hàbits provocat per la pandèmia.

L’Ajuntament de Sitges organitza, a partir del proper 3 de novembre i fins l’1 de desembre, un cicle de xerrades per ajudar a la ciutadania a fer front a les conseqüències emocionals de la Covid-19.

Sota el títol ‘Com ens ha afectat la COVID 19? Conseqüències emocionals de la pandèmia?’ el cicle inclou cinc xerrades en què es tractarà l’impacte del coronavirus en el dia a dia de les persones i en les seves relacions amb les altres, i es centraran en aspectes vitals com les pors, el confinament, la soledat, el canvi d’hàbits o el dol, entre altres.

La regidora de Salut Pública, Elisabeth Pérez, ha explicat que “la irrupció de la Covid-19 ha suposat canvis molt importants en la vida de molta gent, canvis que, alhora, han tingut conseqüències emocionals a les que no estem acostumats i que, per tant, ens costen més de superar. L’objectiu d’aquest cicle de xerrades és oferir, des de l’Ajuntament, un acompanyament i un assessorament que ajudi a gestionar millor moltes de les pors o angoixes que comporta la irrupció del coronavirus a les nostres vides, així com millorar el benestar personal”.

Organitzades conjuntament per la regidoria de Drets Socials, Ciutadania i Igualtat i la regidoria de Salut Pública, les xerrades estaran dirigides per psicòlegs i altres experts en processos de canvi, salut emocional i benestar social. Per donar compliment a les mesures de seguretat sanitària establertes, les conferències es realitzaran de forma telemàtica, a través de la plataforma online Zoom.

 

Programa de xerrades:

 

  • Com gestionar el dol? Recursos per superar la mort d’un ésser estimat a causa del coronavirus.

Data: 3 de novembre a les 18.30h.

A càrrec de Mònica Tronchoni, psicòloga clínica i Doctora en Psicologia. Actualment treballa al CSM Garraf, del Parc Sanitari Sant Joan de Déu.

 

  • L’impacte del coronavirus en la salut emocional d’infants i adolescents.

Data: 10 de novembre a les 18.30h.

A càrrec de Carme Crespo, psicòloga infantojuvenil, terapeuta especialitzada en EMDR amb població infantojuvenil i adulta.

 

  • La vida en un context de coronavirus. Com gestionar les pors, la soledat, el confinament o el canvi d’hàbits.

Data: 19 de novembre a les 18.30h.

A càrrec de Daniel Llaudet, psicòleg expert en processos de canvi i gestió emocional en situacions d’emergència.

 

  • La Covid-19 i les residències.

Data: 24 de novembre a les 18.30h.

Xerrada dirigida a persones que treballen en residències, tant de gent gran com de discapacitats. A càrrec d’Isabel Blanco Rincón, terapeuta Gestalt i Sistèmica.

 

  • Tenir un familiar en una residència en el context de la Covid-19.

Data: 1 de desembre a les 18.30h.

Xerrada dirigida a familiars d’usuaris de residències, tant de gent gran com de discapacitats. A càrrec d’Isabel Blanco Rincón, terapeuta Gestalt i Sistèmica.

 

Per accedir a les xerrades dels dies 3, 10, 24 de novembre i 1 de desembre cal clicar en el següent enllaç: https://zoom.us/j/94940644373?pwd=czE1RTdsNEd0RWJNS1JNU045T0VHUT09

 ID de reunió: 949 4064 4373

Codi d’accés: 770005

 

Per accedir a la xerrada del 19 de novembre cal clicar en el següent enllaç: https://zoom.us/j/95830643706?pwd=N245UlBRaXBFazh0MFMrVTErYnk2QT09

 ID de reunió: 958 3064 3706

Codi d’accés: 638481