Saltar al contingut Saltar a la navegació Informació de contacte

Salut pública

La campanya de prevenció del glaucoma atén 112 persones a Sitges

La unitat mòbil ha estat instal·lada a la plaça de la Fragata entre el 10 i el 14 de febrer
La unitat mòbil ha estat instal·lada a la plaça de la Fragata entre el 10 i el 14 de febrer
La campanya es realitza anualment amb l’objectiu de fomentar la detecció precoç del glaucoma i la degeneració macular.

Un total de 112 persones (69 dones i 43 homes) han participat en la campanya gratuïta de prevenció del glaucoma i la degeneració macular duta a terme entre el 10 i el 14 de febrer a La Fragata, una xifra lleugerament superior a l’any passat, quan es van visitar 110 persones.

Durant les revisions s’han detectat 3 persones amb possible glaucoma, 1 persona amb possible degeneració macular i 13 pacients amb cataracta o principi de cataracta.

La campanya preventiva del glaucoma es realitza anualment a Sitges i és resultat de la col·laboració entre l’Institut Oftalmològic Tres Torres i la regidoria de Salut Pública de l’Ajuntament. Adreçada a persones majors de 45 anys, té com a objectiu fomentar la detecció precoç del glaucoma i la degeneració macular.

 

El glaucoma i la degeneració macular associada a l'edat (DMAE)

El glaucoma és una malaltia ocular crònica que danya el nervi òptic, que és l'estructura que transmet els senyals visuals al cervell, produint una pèrdua de visió de caràcter irreversible. Quan es produeix el dany, s'interromp la transmissió de senyals, el que dóna lloc a una pèrdua parcial de la visió que pot desembocar en ceguesa.

En el seu estadi inicial, el glaucoma no presenta cap simptomatologia, motiu pel qual és necessari el seu control mitjançant visites periòdiques a l'oftalmòleg.

La degeneració macular associada a l'edat (DMAE) s'ha convertit en una de les causes més freqüents de pèrdua visual en persones majors de 65 anys. És una malaltia progressiva degenerativa que afecta el centre de la retina, en una zona de l'ull anomenada màcula.