Saltar al contingut Saltar a la navegació Informació de contacte

Salut pública

La campanya de vacunació contra la Covid-19 s’iniciarà a Sitges el 7 de gener

La primera dosi de la vacuna s’administrarà, prèvia autorització, a tots els residents i a treballadors de les residències de Sitges Park i l’Hospital Sant Joan Baptista. La residència Las Magnoliasi i la Fundació Ave Maria rebran les vacunes en els propers dies.

La vacuna contra la Covid19 arribarà a Sitges el 7 de gener. Els residents i part dels treballadors de l’Hospital Sant Joan Baptista i de la residència Sitges Park seran les primeres persones que es vacunaran a la vila. Un equip mòbil es traslladarà a aquests dos centres per subministrar la primera dosi de la vacuna contra el coronavirus, previ consentiment, a tots els residents i al 50% de la plantilla. 21 dies després s’administrarà la segona dosi de la vacuna a les mateixes persones. El protocol estipula que les vacunes se subministren a la meitat del personal dels centres com a mesura preventiva per si es produeixen reaccions adverses.

L’Hospital Sant Joan Baptista compta amb 102 residents i 87 treballadors i és denominat per la Generalitat de Catalunya una “residència blanca”, perquè des de l’inici de la pandèmia al mes de març passat mai ha tingut cap cas positiu de Covid-19. La residència Sitges Park té un total de 132 residents 132 i 62 treballadors i és considerada una residència verda.  En els propers dies també s’administrarà la vacuna als residents i treballadors de la residència Las Magnolias, que és denominada residència verda, i també als de la Fundació Ave Maria. Actualment estan finalitzant el procediment de recollida d’autoritzacions. 

El pla de vacunació que s’inicia a Sitges aquesta setmana amb els residents i personal sanitari i sociosanitari en residències de persones grans, continuarà en diferents fases per vacunar altres grups de sanitaris i sociosanitaris, entre altres col·lectius, fins arribar a tota la població.

 

Vacuna contra la Covid-19

El Departament de Salut de la Generalitat de Catalunya té en marxa des del 27 de desembre la primera etapa de vacunació, en què s’han prioritzat els col·lectius de risc com els i les residents i, també, el personal de les residències de persones grans per fer front a la pandèmia de la Covid-19. Es preveu que durant el primer trimestre de l’any s’administrarà la vacuna a prop de 500.000 persones. La vacuna, que s’administra a Catalunya, és la de Pfizer i té més d’un 90% d’eficàcia, segons els científics. A més, va ser aprovada per l’Agència Europea de Medicaments  (EMA) el 21 de desembre.

Segons el Departament de Salut, la vacunació també té com a objectiu arribar a la immunitat de grup, la qual cosa és fonamental per minimitzar els efectes de la pandèmia; quan una part de la població ja té els anticossos proporcionats per la vacuna, el virus queda bloquejat i disminueixen la seva propagació i els contagis fins a un nombre residual. En aquest context, la vacuna contra la COVID-19 esdevé l’eina principal per fer front a la pandèmia. Ha estat desenvolupada de manera coordinada, amb més de 250 grups d’investigació i centres de recerca. 

Per a més informació sobre la campanya de vacunació es pot consultar la pàgina web: https://canalsalut.gencat.cat/ca/salut-a-z/v/vacuna-covid-19/