Saltar al contingut Saltar a la navegació Informació de contacte

Salut pública

L'Ajuntament ofereix una formació sobre l'ús de desfibril·ladors als veïns del poble de Garraf

El desfibril·lador de Garraf és un dels 15 implantats al municipi en el marc del projecte Sitges Cardioprotegit i Saludable. Un desfibril·lador és una unitat electrònica capaç d’analitzar el ritme cardíac i identificar aquells ritmes que han que ser tractats mitjançant una descàrrega elèctrica.

L'Ajuntament de Sitges ofereix als veïns del poble de Garraf una formació de dues hores sobre l'ús del desfibril·lador. Recentment s'ha instal·lat un d’aquests aparells a la façana de l'OAC a la plaça del Baró de Güell disponible les 24 hores del dia. Les persones interessades a participar en aquesta sessió han confirmar la seva assistència a través del correu sanitat@sitges.cat.

La formació tindrà lloc al Centre Cívic de l'estació de 10 a 12 hores el proper dissabte 8 de juny. Es donarà informació sobre com actuar en cas d’emergència i com utilitzar el desfibril·lador davant un possible cas d'aturada cardíaca.

Un desfibril·lador és petita unitat electrònica portàtil capaç d’analitzar el ritme cardíac i identificar aquells ritmes que han que ser tractats mitjançant una descàrrega elèctrica. Consten d’una guia acústica per indicar les passes a seguir.

El desfibril·lador del poble de Garraf és un dels 15 implantats al municipi en el marc del projecte Sitges Cardioprotegit i Saludable que porta a terme la implantació dels aparells per distribuir en equipaments públics i esportius, platges, hotels, restaurants i entitats.

La intenció és dotar les zones de major afluència de gent dels aparells necessaris per actuar en cas d’aturada cardíaca, una situació que requereix la recuperació més ràpida possible. Segons dades oficials, cada any a Catalunya perden la vida més de 3.000 persones per mort sobtada per aturada cardíaca.