Saltar al contingut Saltar a la navegació Informació de contacte

Salut pública

Nova campanya de donació de sang el proper 7 de desembre al Casal municipal de la gent gran Joan Maragall

La donació se celebrarà dilluns 7 de desembre de 10 a 14 hores i de 17 a 21 hores al Casal municipal de la gent gran Joan Maragall. Els donants hauran de reservar hora prèviament des de la pàgina web donarsang.gencat.cat.

Sitges acollirà el proper 7 de desembre una campanya de donació de sang per garantir les donacions de sang a Catalunya. Aquesta iniciativa tindrà lloc de 09.30 a 14.30 h i de 17.00 a 21.00 hores al Casal municipal de la gent gran Joan Maragall, que disposarà de les mesures de prevenció i seguretat com a espai de donació de sang. A causa de les restriccions de la pandèmia del coronavirus i per evitar aglomeracions, els donants han de reservar hora prèviament des de la pàgina web https://www.donarsang.gencat.cat/ca/.

Al llarg de l’any se celebren diverses campanyes de donació de sang a Sitges i durant  l’estat d’alarma en va acollir d’especials. Actualment se’n convoca una altra com a resposta a la crida del Banc de Sang i Teixits per mantenir el ritme de donacions, que continuen sent necessàries durant la pandèmia per a tractaments de càncer, accidents, entre d’altres. Durant l’epidèmia, el 15% de les transfusions han anat dirigides a malalts de la Covid-19.

La donació de sang és un acte imprescindible per garantir l’assistència sanitària en els hospitals durant aquests dies. Les plaquetes caduquen en només 5 dies, per això, són necessàries 800 donacions al dia a Catalunya.

 

Campanya de Donació de sang amb mesures de seguretat

Els donants poden donar sang amb totes les mesures de prevenció i seguretat: disposen de gel hidroalcohòlic en arribar a l’espai, han de guardar una distància mínima d’un metre amb la resta de persones i tindran un bolígraf d’un sol ús per omplir el qüestionari, entre d’altres.

Com serà la donació?

  • Porteu posada la mascareta
  • Renteu-vos bé les mans
  • Us prendran la temperatura
  • Ompliu el qüestionari amb el bolígraf d’un sol ús que us donaran. Podeu descarregar-lo a donarsang.gencat.cat/formulari i portar-lo emplenat des de casa.

 

Campanya Donació de sang

Dia: Dilluns 7 de desembre

Horari: de 10 a 14 h i de 17 a 21 hores

Lloc: Casal municipal de la gent gran Joan Maragall (c Joan Maragall, 40)  

Cita prèvia per reservar hora: donarsang.gencat.cat