Saltar al contingut Saltar a la navegació Informació de contacte

Salut pública

Nova edició de la campanya de prevenció del glaucoma i la degeneració macular a Sitges

Del 19 al 23 de febrer, l’Institut Oftalmològic Tres Torres, amb la col·laboració del Servei de Salut Pública de l’Ajuntament de Sitges, realitzarà a la Fragata una campanya gratuïta de prevenció de Glaucoma i Degeneració Macular associada amb l’edat.

El Servei de Salut Pública de l’Ajuntament de Sitges col·labora un any més amb l’Institut Oftalmològic Tres Torres per realitzar una campanya gratuïta de prevenció del glaucoma i la degeneració macular associada amb l’edat. La Fragata acollirà del 19 al 23 de febrer una unitat mòbil per realitzar revisions oculars a persones majors de 45 anys de 10 h a 14 h i a la tarda de 15 h a 17 h.

La meitat de les persones més grans de 65 anys presenten alteracions de la visió. Els principals trastorns relacionats amb l’edat que provoquen una disminució de l’agudesa visual són: glaucoma, degeneració macular associada a l’edat (DMAE), presbícia, cataracta i retinopatia.

El glaucoma és una malaltia ocular crònica que produeix una pèrdua de visió en danyar-se el nervi òptic que és l’encarregat de transmetre els senyals visuals al cervell perquè es produeixi la visió. Quan hi ha el dany, la transmissió s’interromp i provoca la pèrdua parcial de la visió. El glaucoma, en un principi, no presenta símptomes tot i que els principals factors de risc de la malaltia són: hipertensió ocular, edat major de 40 anys, miopia elevada, diabetis, hipermetropia, persones amb tractament amb corticoides, persones amb familiars directes que pateixin glaucoma.

La degeneració macular s’ha convertit en una de les causes més freqüents de pèrdua visual en persones majors de 65 anys. És una malaltia progressiva degenerativa que afecta el centre de la retina, una zona de l’ull anomenada màcula. En els seus estats inicials, el pacient veu les línies rectes corbades i poc a poc aquesta distorsió va augmentant , alhora que incrementa també una sensació borrosa en la zona central.

Per prevenir l’aparició d’aquestes malalties cal sotmetre’s a partir dels 40 anys a una revisió completa dels ulls de forma periòdica.